06 oct. 2016 | 19:01

Ultima versiune de Windows 10 rezolvă o problemă importantă

ACTUALITATE
Ultima versiune de Windows 10 rezolvă o problemă importantă

Odată cu lansarea unui nou build pentru Windows 10, Microsoft va rezolva încă una dintre problemele sistemului de operare.

Windows 10 este probabil cel mai bun sistem de operare creat de Microsoft vreodat și a avut parte de numeroase upgrade-uri pe parcursul timpului, însă asta nu înseamnă că nu mai sunt probleme pe care compania din Redmond ar trebui să le rezolve. Una dintre ele, de exemplu, est cea a aplicațiilor care nu puteau fi dezinstalate. După cum menționează și cei de la The Next Web într-un articol, Mail și Groove Music sunt două aplicații la care nu foarte multe persoane apelează în ziua de azi.

În mod normal, acestea nu ar reprezenta o mare problemă deoarece utilizatorii ar putea să le dezinstaleze. Din păcate, Windows 10 reprezintă, pentru moment, o excepție și nu le permite oamenilor să scape de aceste servicii. Lucrurile, însă, se vor schimba în curând, odată cu lansarea noii versiuni. Denumite  build 14936, aceasta le va da utilizatorilor posibilitatea de a scăpa de Mail and Calendar, Calculator, Groove Music, Maps sau Weather. Desigur, aplicații precum Alarm & Clock, Camera, Cortana sau Messaging au o importanță mai mare și nu vor putea fi șterse de pe PC.

În cazul în care vreți să economisiți cât de mult spațiu puteți, actualizarea aceasta s-ar putea dovedi extrem de utilă. Conform celor de la Microsoft, download-ul pentru Mail and Calendar poate avea dimensiuni cuprinse între 136MB și 212MB.

În primul an după lansarea Windows 10, acesta a fost oferit gratuit de către Microsoft celor ce aveau Windows 7 sau 8 instalat deja pe calculator. Microsoft a introdus update-ul ”Get Windows 10” pentru utilizatorii eligibili, dar între timp compania a încercat chiar să forțeze utilizatorii să facă acest pas, prin diverse metode.

Aplicația ”Get Windows 10” dispare însă, de pe sistemele utilizatorilor de Windows 7 și 8. Patch-ul KB3184143 lansat în urmă cu ceva vreme de Microsoft are ca scop eliminarea acestui mesaj din Windows.