16 nov. 2016 | 07:20

Un iPhone 7 pus la încărcat a provocat arsuri de gradul II

ACTUALITATE
Un iPhone 7 pus la încărcat a provocat arsuri de gradul II

În anumite condiții, toate telefoanele moderne se pot supraîncălzi și pot provoca arsuri semnificative, chiar și un iPhone 7.

Majoritatea smartphone-urilor recente folosesc baterii din ce în ce mai mari care se încălzesc semnificativ în condiții de utilizare normale. De asemenea, procesoarele mult mai rapide combinate cu o cantitate semnificativă de memorie RAM au nevoie de un spațiu suplimentar de ventilare. Din păcate, o tânără din Australia nu și-a dat seama de riscurile la care se expune dacă doarme cu telefonul în pat și a suferit niște arsuri foarte dureroase pe o mare parte din mâna dreaptă.

În teorie, așa ceva nu ar trebui să se întâmple niciodată, dar Melanie Tan Pelaez și-a forțat un pic norocul în momentul în care a adormit peste telefon, punând o presiune semnificativă pe acesta și acoperinu-i toate opțiunile de ventilare. Aparent, în timpul evenimentului dezastruos, telefonul era pus la încărcat și rula niște filme. De oboseală însă, aceasta a adormit cu el în mână, după care s-a sucit în așa fel încât a ajuns sub ea. Dimineața s-a trezit cu mâna foarte roșie pe o suprafață de aproximativ de aproximativ 40 de centimetri lungime și a fost nevoită să meargă la spital.

Partea ciudată este că telefonul părea a fi în regulă, nu explodase și a continuat să funcționeze. A optat însă să-l ducă la un Apple Store pentru a raporta incidentul. ,,Apple mi-a luat telefonul și detaliile de contact, dar a spus că nu poate fi telefonul de vină pentru că nu are un miros distinct. Ulterior am primit un telefon de la un membru al echipei executive care mi-a spus că acum se ocupă de problemă și că telefonul a fost trimis la un tehnician senior din California pentru testare.

La această oră nu se știe dacă respectivul iPhone 7 a fost defectuos, dar un astfel de eveniment are trebui să funcționeze ca un avertisment. Încercați totuși să faceți un efort pentru a nu adormi cu telefonul în pat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele