12 nov. 2016 | 10:15

Apple lucra la primul său telefon cu zeci de ani înainte de lansarea iPhone

ACTUALITATE
Apple lucra la primul său telefon cu zeci de ani înainte de lansarea iPhone

Dispozitivul de mai sus era dezvoltat de către Apple cu mult zeci de ani înainte ca Steve Jobs să prezinte primul iPhone.

În data de 9 ianuarie 2007, primul iPhone sau iPhone 2G, cum avea să fie cunoscut, a fost confirmat oficial. Steve Jobs și inginerii Apple au lucrat la primul iPhone mulți ani înainte de prezentare și lansare. Ba chiar Apple a început încă din anii ’90 cu PDA-ul Newton, un eșec care mai mult a demonstrat că nu era vremea unui smartphone atunci.

telefon Apple

Iar cu 24 de ani înainte de anunțul primului iPhone, compania din Cupertino se pare că lucra la primul său telefon, unul cu un design cât se poate de interesant. După cum scrie site-ul FossBytes, Hartmut Esslinger a fost cel responsabil de design, el fiind implicat în trecut și în dezvoltarea computerului Apple IIc.

Telefonul era, de fapt, un hibrid, care includea elemente specifice unui telefon, dar și elemente specifice unui calculator. Imaginile cu prototipul din anul 1983 indică un ecran tactil și un stylus. Având în vedere aplicația de contabilitate care urma să fie inclusă, s-a speculat că Apple avea de gând să-i atragă pe cei din sectorul business cu noul terminal. Desigur, trebuie să luăm în considerare că designul este impresionant, având în vedere că terminalul era construit în anul 1983.

telefon Apple

Apple a apărut în data de 1 aprilie, în anul 1976, atunci când tinerii Steve Jobs și Steven Wozniak au pus bazele unei companii mici, dar ambițioase, care își avea sediul într-un garaj din sudul Californiei. Numele Apple Computers ar fi fost, de fapt, inspirat de casa de discuri care producea piesele Beatles, trupa preferată a lui Jobs. Anul acesta, compania a împlinit 40 de ani și este evaluată la aproape 700 de miliarde de dolari.

Tot în ziua de 1 aprilie s-a vândut și primul dispozitiv Apple. Computerul Apple I costa, la vremea comercializării, 666,66 dolari. Vânzările mergeau atât de bine, încât mica afacere s-a transformat în Apple Inc. și avea un capital de 250.000 de dolari doar doi ani mai târziu.