21 oct. 2016 | 12:04

Tesla va lansa un serviciu similar Uber

ACTUALITATE
Tesla va lansa un serviciu similar Uber

Tesla Motors are un plan despre care am mai auzit și în trecut, doar că vag: va lansa un serviciu similar Uber.

Producătorul de mașini electrice premium a anunțat pe site-ul oficial că va anunța mai multe detalii despre acest plan anul viitor. Elon Musk a menționat prima oară această idee în iulie, iar acum, a fost menționată în cadrul unui disclaimer legat de autonomia implementată pe noile Model S.

Elon Musk a declarat că Tesla construiește vehicule cu hardware-ul necesar pentru a permite autonomie completă, dar că software-ul încă nu e gata. Noile elemente de hardware vor avea autonomie de nivel 5, adică se vor putea conduce singure. Cu toate astea, Tesla va oferi pe parcurs funcțiile, pentru ca șoferii să se obișnuiască treptat cu autonomia completă.

Tesla va folosi datele adunate de la senzorii mașinilor, pe măsură ce acestea adună milioane de kilometri, rafinând sistemul până la nivelul ideal pentru condus autonom. Calculatorul pentru pilot automat va funcționa într-un mod ”shadow”, despre care Musk spune că funcționează prin preluarea datelor din viața reală și simularea deciziilor de condus. Toate mașinile care ies de acum pe poarta fabricii Tesla vor ajuta compania să creeze funcțiile perfecte pentru autopilot.

Anunțul Tesla specifică faptul că folosirea unei Tesla autonome pentru prieteni și familie e în regulă, dar dacă cineva vrea să o facă pentru a produce venit, acest lucru va fi permis doar în cadrul Tesla Network. Așadar, nu vei putea să folosești un Model 3 pentru a face bani pentru Uber sau alt competitor, potrivit Auto Blog.

Mai multe detalii despre planurile Tesla în ceea ce privește serviciul de car sharing vor fi prezentate în 2017, dar toate indiciile ne dau de înțeles că producătorul de mașini electrice va deveni, în viitorul nu foarte îndepărtat, competitor pentru Uber și Lyft.