20 oct. 2016 | 09:42

Toate mașinile Tesla produse de acum vor fi pregătite pentru pilotul automat

ACTUALITATE
Toate mașinile Tesla produse de acum vor fi pregătite pentru pilotul automat

Tesla a anunțat că toate mașinile care vor fi produse începând de acum vor fi pregătite pentru funcția de pilot automat, inclusiv Modelul 3.

Noile mașini produse de Tesla vor fi echipate cu un nou set de dispozitive hardware ca standard, astfel că vor fi pregătite pentru funcțiile de condus autonom. Anunțul este valabil pentru Model X, Model S, dar și pentru Model 3, care ar trebui să intre în producție în 2018.

Funcția de autopilot oferă sistem automat de control al vitezei și sistem de păstrare a benzii de mers, dar are și avertizări de coliziuni și frânare de urgență.

Asta presupune că fiecare mașină va avea 8 camere de filmat, 12 senzori ultra-sonici și un radar frontal. Tesla spune că implementează și un nou computer de bord care va procesa datele și va lua decizii de condus.

Elon Musk susține că noile elemente de hardware vor avea autonomie de nivel 5, adică se vor putea conduce singure. Cu toate astea, Tesla va oferi pe parcurs funcțiile, pentru ca șoferii să se obișnuiască treptat cu autonomia completă, arată cnet.com.

Tesla va folosi datele adunate de la senzorii mașinilor, pe măsură ce acestea adună milioane de kilometri, rafinând sistemul până la nivelul ideal pentru condus autonom. Calculatorul pentru pilot automat va funcționa într-un mod ”shadow”, despre care Musk spune că funcționează prin preluarea datelor din viața reală și simularea deciziilor de condus. Toate mașinile care ies de acum pe poarta fabricii Tesla vor ajuta compania să creeze funcțiile perfecte pentru autopilot.

Până ce Tesla va termina testarea de software cu noile componente, funcții precum cea de control a vitezei de croazieră și de frânare de urgență nu vor fi activate. Musk nu a dat detalii despre momentul în care toate funcțiile vor fi activate.

Mașinile care au fost deja produse nu vor primi îmbunătățiri la capitolul hardware, dar capacitățile software vor primi toate update-urile necesare pentru a crea mașini sigure.