25 mai 2016 | 13:18

Tipic chinezesc: Huawei dă în judecată Samsung din cauza unor patente încălcate

ACTUALITATE
Tipic chinezesc: Huawei dă în judecată Samsung din cauza unor patente încălcate

Huawei și Samsung ar putea fi implicate într-un război în perioada următoare.

Duse sunt vremurile în care companiile din China erau recunoscute pentru modul în care copiau telefoanele marilor producători. În cazul în care nu erați convinși de acest lucru, trebuie să știți că Huawei a decis de curând să acționeze Samsung în instanță. Motivul? O serie de patente deținute de chinezi pe care compania din Coreea de Sud le-ar fi încălcat. După cum scriu și cei de la Android Authority, nu știm exact despre ce patente este vorba, însă acestea ar avea legătură cu tehnologia 4G.

De asemenea, ar fi implicate anumite elemente legate de sistemul de operare și de interfața de utilizare folosite pe telefoanele Samsung. Acest lucru nu este de mirare, având în vedere că Huawei s-a remarcat inițial prin infrastructura sa de telecomunicații. Din câte se pare, situația, nu este chiar atât de gravă. Patentele pe care Samsung le-ar fi încălcat sunt în prezent închiriate de chinezi oricui este dispus să ofere o sumă (aparent, nu foarte mare) de bani.

Ce-i drept, procesele de acest fel nu sunt o noutate pentru Samsung, compania fiind atacată în instanță de către Apple din motive similare. Probabil că nu ar trebuie să ne mire anunțul oficialilor coreeni conform căruia Samsung, la rândul său, ar urma să dea în judecată Huawei.

La finalul anului trecut, Xiaomi ar fi pierdut titlul de cel mai mare producător de telefoane din China în favoarea Huawei. Situația s-a schimbat în ultimul sfert financiar, iar una dintre cauzele principale ar fi creșterea de 80% înregistrată de Huawei, în comparația cu aceeași perioadă a anului trecut. Xiaomi vânduse în anul precedent nu mai puțin de 61 de milioane de telefoane mobile în China. Inițial, pentru anul 2015, conducerea își propusese să atingă cifra de 100 de milioane, însă obiectul a fost redus, ulterior, la 80 de milioane.