18 feb. 2016 | 10:02

Skype pentru iOS te ajută să lucrezi cu prietenii în Office

ACTUALITATE
Skype pentru iOS te ajută să lucrezi cu prietenii în Office

Având în vedere popularitatea și nivelul de perfecțiune integrat în Skype, este destul de greu să mai reinventezi complet o aplicație de chat sau să integrezi funcții revoluționare. Din fericire, cei de la Microsoft nu se dau bătuți.

Skype pentru iOS nu beneficiază deseori de actualizări importante, dar cea mai recentă iterație a popularului program are câteva beneficii majore. Destinat în special celor care colaborează cu colegii la proiecte în Word, Excel sau PowerPoint, noul Skype vine practic cu suport nativ pentru interacțiunea cu fișiere Microsoft Office.

De acum înainte, nici măcar nu trebuie să părăsiți conversația de pe Skype pentru a deschide timp de câteva secunde sau minute un document abia recepționat, după cum se poate vedea în captura de mai jos. Sistemul este cât se poate de simplu, puteți la fel de bine să atașați documente unei ferestre de dialog sau să descărcați rapid unele pe care le-ați primit voi. Toate acestea, direct de pe iPhone sau iPad.

Această funcție complet nouă de care se vor bucura utilizatorii de Skype pe iDevice-uri este reversul unei alte funcții introduse în urmă cu ceva timp și are scopul de a interconecta cât mai bine suita de aplicații Office cu Skype. Acum un an și jumătate, a fost vorba de introducerea suportului pentru conversații Skype din interfața web a Office Online și Outlook.com.

Pe lângă faptul că această schimbare introdusă în versiunea de Skype, pe care o puteți descărca gratuit din AppStore, facilitează colaborarea, vă ajută să realizați rapid review-uri la documente sau răspundeți rapid la întrebări pe marginea lor. Nu mai trebuie să aveți instalată nici o altă aplicație. Atingeți pur și simplu numele documentelui recepționat, acesta se va deschide, iar conversația va continua să meargă în fundal.

skype-native-office-support

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele