20 iul. 2016 | 14:11

Revista presei: Radu Beligan a murit; jurnalist rus, asasinat; al doilea caz de Zika în România

ACTUALITATE
Revista presei: Radu Beligan a murit; jurnalist rus, asasinat; al doilea caz de Zika în România

Actorul Radu Beligan a murit la vârsta de 97 de ani, un jurnalist rus fost asasinat în centrul Kievului, a fost confirmat al doile caz de Zika în România – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”.

Radu Beligan a murit. Actorul s-a stins din viaţă miercuri, 20 iulie, la Spitalul Elias din Capitală, ca urmare a unui stop cardio-respirator. Actorul era internat în unitatea sanitară din 15 iulie. Lumea artistică românească se află în doliu. Potrivit directorului medical al Spitalului Elias, doctorul Dana Safta, Radu Beligan a murit miercuri, în jurul orei 13.00, în urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil.

Află totul despre cum a murit Radu Beligan: adev.ro/oam009

Un al doilea caz de infecţie cu virusul Zika a fost confirmat la un cetăţean român în afara ţării, un băieţel de 10 ani, care locuieşte cu familia în Guyana Franceză de aproape doi ani. Potrivit Ministerului Sănătăţii, copilul a sosit în România pe data de 12 iulie în vizită la rude. O zi mai târziu a manifestat următoarele simptome: febră, erupţii pe piele şi mialgii. Simptomele au dispărut în termen de 24 de ore.

Citeste mai mult despre infecția cu virusul Zika în România: adev.ro/oalql4

Un cunoscut jurnalist rus, Pavel Şeremet, a murit miercuri când maşina pe care o conducea şi care îi aparţinea angajatorului său, patronul publicaţiei „Ukrainskaia Pravda“, a explodat la câteva minute după ce a pornit, relatează RT. Explozia a avut loc în jurul orei locale şi a României 07.45, după ce Şeremet a urcat în maşină, a pornit motorul şi a condus câţiva metri. Bărbatul a murit pe loc, iar vehiculul a fost distrus în totalitate, transmite rt.com, potrivit news.ro. Maşina îi aparţinea Alenei Pritula, fondator şi redactor-şef al publicaţiei „Ukrainskaia Pravda“. Pritula nu se afla în vehicul în momentul deflagraţiei.

Citeste mai multe despre asasinarea jurnalistului rus: adev.ro/oalq7q