05 apr. 2016 | 17:22

Primul proces pentru un telefon explodat vizează LG

ACTUALITATE
Primul proces pentru un telefon explodat vizează LG

Cu toate că am auzit de multe telefoane explodate în ultimii ani, primul proces pe marginea unui astfel de incident îi vizează pe cei de la LG.

La fiecare câteva luni, citim o știre legată de explozia unui iPhone sau Galaxy S. Deși fenomenul nu se întâmplă foarte des, având în vedere numărul smartphone-urilor aflate în piață, riscul este unul cât se poate de real, iar noi suntem victimele. Din acest motiv, un bărbat care a trecut prin experiența șocantă a unui telefon care a luat foc în buzunar a decis să dea în judecată compania LG.

Multe astfel de cazuri sunt cauzate de accesorii neoriginale, dar în momentul în care Muhammad Sattar a observat că telefonul său LG Optimus F6 a luat foc, îl avea în buzunar. Dacă ați fi tentați să credeți că procesul este doar o metodă de a obține o avere din partea sud coreenilor, nu sunteți departe de adevăr. În acealași timp însă, Sattar are și o serie de cicatrici care să confirme calvarul prin care a trecut. Pentru că telefonul a explodat în buzunar, până să încerce să-l scoată cu mâna, acesta s-a trezit cu arsuri de gradul doi și trei atât pe palmă, cât și pe piciorul drept. Pentru tratament s-a ajuns al utilizarea unor grefe de piele.Pagubele provocate de telefonul celor de la LG au fost însă și mai mari deoarece victima a fost nevoită să lipsească o lună de la muncă, de la o bancă de investiții din Manhattan unde activa ca specialist IT.

În contextul în care telefonul avea doar câteva luni de utilizare, este foarte probabil ca suma pe care compania LG va fi nevoită să o plătească să fie semnificativă. ,,Era pur și simplu în buzunar, stătea acolo și a explodat.” Argumentul prezentat de avocatul lui Muhammad Sattar, pe cât este de simplist, pe atât este de convingător. Rămâne să vedem cum va evolua procesul pornind de la acest telefon explodat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele