31 mart. 2016 | 12:53

Peste 400.000 de Porsche-uri Cayenne, rechemate în service: câți români sunt afectați

ENTERTAINMENT
Peste 400.000 de Porsche-uri Cayenne, rechemate în service: câți români sunt afectați

Porsche recheamă în service 409.477 de modele Cayenne fabricate în perioada 2011-2016, potrivit unui comunicat remis Playtech.

Reprezentanții Porsche spun că această verificare are ”scop preventiv” și vizează o problemă descoperită în timpul unor inspecții interne.

Motivul pentru această acțiune este verificarea unui inel de siguranță de la sistemul de fixare a pedalelor. Buna funcționare a mecanismului va fi verificată doar în service-urile autorizate.”, se mai arată în comunicatul oficial al companiei. 

Problema a fost descoperită în timpul unor inspecții interne și remediată pentru modelele ieșite ulterior de pe linia de producție. 

Operațiunea de verificare și remediere va fi gratuită, va începe în cel mai scurt timp posibil pe bază de programare și nu va dura mai mult de jumătate de oră pentru fiecare client.

Proprietarii români de automobile Cayenne vor fi contactați direct de către reprezentanții Centrului Porsche București. Compania susține că în România sunt 952 de astfel de mașini. 

Și posesorii de Volkswagen Touareg ar putea primi un telefon, având în vedere că și acest automobil pare să fie afectat de această problemă. La nivel global, 391.000 de mașini Touareg vor fi rechemate în service.