16 mart. 2016 | 18:05

Porsche deschide la Cluj un centru de dezvoltare software pentru autoturisme

ACTUALITATE
Porsche deschide la Cluj un centru de dezvoltare software pentru autoturisme

Porsche Engineering Romania, filiala locală a fabricantului german de automobile, deschide la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare software în domeniul auto.

Cum autoturismele se transformă pe zi ce trece în gadgeturi cu roți, Porsche consideră că faimosul oraș universitar din Ardeal este locul perfect unde trebuie concentrată în mod consecvent dezvoltarea autovehicului viitorului. Conform Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering: ”Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră’’.

Porshe mai deţine la Cluj-Napoca şi compania de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive MHP Con­sulting Romania, înfiinţată în urmă cu doi ani.

Noul sediu aflat în Româniava completa competenţele disponibile la celelalte reprezentanţe din Bietigheim-Bissingen, Schwaben, Praga, Shanghai şi din Nardò, în sudul Italiei. Cum deja s-a preconizat în presă, Porsche are în vedere cooperarea cu universităţile locale, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă, pentru a valorifica posibilitatea de a atrage personal suplimentar cu o calificare foarte avansată. Compania din Stuttgart anunțat, de asemenea,  că va plăti un bonus de 8,911 de euro celor 15,600 de angajați ai companiei pentru efortul depus în anul 2015, în plin scandal Dieselgate.

Porsche plănuiește să crească numărul de angajaţi din cadrul reprezentanţei din Cluj-Napoca la 25 de persoane. Deși compania germană a avut puțin de suferit în urma scandalului ce a afectat Volkswagen, Porsche a reușit să-și crească vânzările în 2015 cu 19%, având câștiguri totale de 21.5 miliarde de euro.