24 feb. 2016 | 13:10

Oppo anunță cel mai avansat sistem de stabilizare optică

ACTUALITATE
Oppo anunță cel mai avansat sistem de stabilizare optică

Dacă mai existau dubii în legătură cu nivelul de inovație de care dau dovadă companiile chinezești, Oppo le-a spulberat anul acesta la MWC în două circumstanțe separate.

În primul rând, foarte mulți au rămas uimiți în momentul în care compania asiatică a anunțat o tehnologie ce-i permite să încarce complet bateria unui telefon în doar 15 minute. În al doilea rând, prin implementarea sistemului de stabilizare optică SmartSensor OIS, are toate șansele să ne lase cu gura căscată în momentul în care va aduce pe piață noile sale terminale de top.

Din totdeauna au existat diverse metode prin care puteți obține o fotografie clară, deși cele mai multe dintre ele au implicat un trepied sau multă răbdare. Sistemul a fost eficientizat radical în momentul în care s-a inventat stabilizarea optică de imagine, o tehnologie ce se traduce prin balansarea dinamică a lentilei în fața senzorului pentru a contracara mișcarea mâinii. Dezavantajul acelui sistem, dacă îl putem numi așa, este că funcționează doar pe două direcții, orizontală și verticală.

Oppo a anunțat la MWC SmartSensor OIS. Aceasta este o tehnologie de stabilizare optică ce necesită cel mai puțin spațiu din lume pentru a-și face treaba. În plus, în loc să se bazeze pe deplasarea lentilelor, senzorul efectiv va da dovadă de flexibilitate. Noul senzor foto creat de Oppo, ce va fi prezent în viitoarele telefoane ale companiei, este de grosimea a două foi de hârite.

Conform celor de la Oppo, prin prisma balansării senzorului cu scopul compensării mișcării mâinii, efectul de stabilizare va fi mult mai eficient, iar rezultatele finale mai impresionante. În parte, meritele acestui sistem se vor datora și faptului că în timp ce deplasarea lentilelor la stabilizare optică are loc pe două axe, deplasarea senzorului se va produce pe trei axe, particularitatea care din start ar trebui să fie mai performantă.

Momentan nu se știe când plănuiește Oppo să lanseze smartphone-uri cu această tehnologie sau dacă o va licenția către alte companii producătoare de telefoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele