23 feb. 2016 | 17:13

Un telefon Oppo se va încărca în doar 15 minute

ACTUALITATE
Un telefon Oppo se va încărca în doar 15 minute

Poate că telefoanele Oppo nu au furat ochii lumii cum a reușit Samsung Galaxy S7 și LG G5, dar cu siguranță au un secret cu adevărat impresionant.

Telefoanele Oppo sunt terminale excelente. Deși nu se bucură de popularitatea telefoanelor coreene, acestea oferă performanțe mai mult decât decente.

De exemplu, Oppo F1 folosește un senzor de 13 megapixeli cu f/2.2. Camera frontală, pentru selfie-uri este construită în jurul unui senzor de 8 megapixeli cu dimensiunea de 1/4 inci si diafragma de f/2.0. Mai mult decât atât, în momentul în care veți încerca să faceți un selfie în condiții de lumină scăzută, ecranul se va lumina suficient de puternic pentru a sta la baza unor fotografii de calitate în orice circumstanțe.

Când vine vorba de ecran, Oppo F1 se va ascunde în spatele unui display HD de inci protejat cu un strat de 2.5D Gorilla Glass, iar procesorul va fi un Qualcomm Snapdragon 616 cu o frecvență de 1,7 GHz și asistat de 3GB RAM. Memoria internă este de 16GB, iar bateria de 2500 mAh ar trebui să fie suficientă pentru a vă ține departe de priză cel puțin o zi, dacă nu mai mult. Telefonul va merge cu un Android 5.1 Lollipop, având o interfață proprietară ColorOS 2.1.

Totuși, cei de la Oppo au arătat la MWC că surprizele nu se opresc aici. Cei de la Oppo au lansat un nou sistem de încărcare care va putea încărca o baterie de 2.500 mAh la capacitate maximă în doar 15 minute. În plus, timpul acesta de încărcare poate fi atins prin intermediul cablurilor clasice USB, gen micro-USB și USB Type-C. Motivul pentru care Oppo poate să facă acest lucru este pentru că firma chineză are acces total asupra procesului de fabricație a fiecărei piese din interior, optimizând la maximum timpul de încărcare al bateriei și felul în care bateria este folosită în momentul încărcării.

În acest fel se poate observa avantajul de a fi o companie chinezească. Cum toate piesele din interiorul tuturor telefoanelor se fabrică în China, Oppo are acces direct și nemărginit asupra tuturor factorilor de producție locali, fiind asemenea Huawei și HTC, genul de firmă care își face telefoanele ”în propria curte”.