03 iun. 2016 | 13:26

Minecraft e cel mai popular joc din istorie

Gaming
Minecraft e cel mai popular joc din istorie

Deși este aproape imposibil să nu fi auzit de Minecraft în ultimii cinci sau chiar 10 ani, dacă asociați o cifră popularității sale, s-ar putea să vă uimească.

Printr-un comunicat publicat recent de Majong, dezvoltatorul din spatele Minecraft, aflăm cât de mare este numărul celor care au investit bani în jocul aparent simplist, cu o abilitate deosebită de a crea dependență.

Popularitatea Minecraft pare să fie de neoprit. Jocul extraordinar care vă invită să folosiți cubulețe pixelate pentru a crea lumea visurilor voastre sau orice altceva într-un mediu virtual, tocmai a atins pragul de 100 de milioane de unități vândute. Această valoare are în vedere atât achizițiile pe PC sau Mac, cât și pe console sau mobile.

Atât de mare este numărul celor care speră să realizeze ceva spectaculos în Minecraft, încât, 53.000 de unități se vând zilnic chiar și la această oră, după atât de mulți ani de la lansarea versiunii inițiale. Afinitatea oamenilor pentru acest joc se măsoară și prin numărul celor care nu acceptă să treacă o lună fără să petreacă câteva ore în mediul virtual, iar numărul celor care se încadrează în această categorie este de aproximativ 40 de milioane.

Cu 100 de milioane de exemplare comercializate, singurul posibil concurent pentru Minecraft a rămas Tetris, deși este greu de apreciat dacă acel titlu s-a vândut atât de bine, iar în schimb putem doar vehicula.

Rețeta popularității Minecraft se află într-o combinație de posibilități nelimitate și o abordare simplistă asupra construcției unui univers digital. În definitiv, puteți realiza aproape orice în Minecraft, cu condiția să acceptați că acel ceva va fi reprezentat prin intermediul unor cuburi simple și colorate. Practic, de fapt, creativitatea voastră vă motivează să reveniți în Minecraft în fiecare zi sau la fiecare câteva zile. Din același motiv, vârsta nu este un criteriu care definește jucătorul pasionat. În plus, Mojang a continuat să aducă îmbunătățiri titlului pe mai multe fronturi, iar această particularitate încântă cu siguranță fanii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele