25 apr. 2016 | 07:13

Crown & Council – un nou joc gratuit de la creatorii Minecraft

VIDEO
Crown & Council - un nou joc gratuit de la creatorii Minecraft


Fanii jocurilor clasice de strategie se pot bucura în perioada următoare de Crown & Council, o nouă creație de la Mojang, realizatorii Minecraft.

La ora actuală, este aproape imposibil să nu fi auzit de Minecraft, un titlu care a câștigat popularitate globală cu mult timp înainte ca Microsoft să investească o sumă generoasă de bani în el. Din fericire, se pare că același studio, sau, mai bine zis, un angajat al aceluiași studio, a realizat un nou joc pe care ar fi păcat să nu-l încercați.

Prima versiune de Minecraft a fost realizată de un singur om, iar noul Crown & Council, în aceeași manieră 16-bit a fost dezvoltat tot de către o singură persoană. Numele său este Henrik Pettersson. Partea cea mai atrăgătoare a acestui produs, pe lângă elementele inovative de gameplay, este prețul. Complet gratuit, acum și pentru totdeauna, Crown & Council poate fi descărcat gratuit de pe Steam folosind acest link.

În ceea ce privește acțiunea din Crown & Council, jocul poate fi clasificat ca un titlul de strategie rapid, într-o manieră similară cu Risk sau Civilization. Funcționează exclusiv pe PC, iar cerințele sale nu sunt deloc pretențioase, fapt evidențiat și de detaliile grafice din trailerul de mai sus. Aveți nevoie de minim Windows 7 pentru a-l juca, un procesor la 1,5 GHz, 1GB RAM, 300MB spațiu de stocare și o placă video integrată. ,,Inițial un joc creat într-o sesiune de jamming, Crown & Council este un joc de strategie casual cu elemente de dramă geopolitică. Cucerește, extinde-te, construiește și dezvoltă un regat, până când toți inamicii tăi sunt cuceriți. Crown & Council s-a bazat pe generare procedurală pentru a crea cele 75 de hărți incluse. Generatorul este inclus în joc și voi vă puteți crea propriile hărți în timp real.” Aceasta este descrierea oficială a jocului, iar dacă nu ați avut ocazia să experimentați jocuri clasice de strategie în urmă cu 15 – 20 de ani, Crown & Council reprezintă un mod foarte atractiv pentru a ști despre ce era vorba atunci.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele