21 dec. 2016 | 07:34

Lenovo Zuk Edge te ajută să visezi la telefonul fără margini perfect

ACTUALITATE
Lenovo Zuk Edge te ajută să visezi la telefonul fără margini perfect

În 2016 am văzut câteva telefoane cu un design original ce au reușit să ne lase cu gura căscată, dar Lenovo Zuk Edge pare să joace în altă ligă.

Este incredibil efortul marilor producători de telefoane de a ne impresiona cu un dispozitiv original. În contextul în care majoritatea smartphone-urilor actuale sunt construite în jurul unui ecran de dimensiuni generoase, ai fi tentat să crezi că nu există foarte mult spațiu pentru design diferit. Cei de la Xiaomi ne-au demonstrat contrariul în urmă cu aproximativ o lună prin intermediul Xiaomi Mi Mix, un gadget ce nu părea să aibă margini la ecran pe trei margini din patru.

Acum a venit rândul celor de la Lenovo să ne atragă cu un concept similar pus în practică într-un format foarte atrăgător. Intitulat Lenovo Zuk Edge, terminalul aproape că nu are margini pe laterale fără să apelze la artificiul marginilor curbate pe care le vedeți la un Galaxy S7 Edge, de exemplu. În schimb, marginea inferioară care găzduiește butonul principal este destul de groasă. Același principiu se aplică și în cazul marginii superioare, unde este plasat difuzorul și camera frontală. În orice caz, rezultatul final este un aparat foarte arătos.

Lenovo Zuk Edge este un nou smartphone cu un design inovativ construit în jurul unui ecran generos de 5,5 inci. Acesta ocupă majoritatea părții frontale a telefonului, reflectându-se într-un procent de 86,4%. Pentru securitate sporită, sub sticlă este ascuns un senzor de amprentă cu precizie ridicată. Pe partea din spate a telefonului a fost integrat un monitor cardiac, altături de o cameră de 13 megapixeli cu o performanță mai mult decât decentă. Partea de procesare este o combinaie între un Snapdragon 821, 4/6GB RAM și o memorie internă de 64GB.

Momentan, Lenovo Zuk Edge se comercializează doar în China, dar în funcție de cererea din alte zone, s-ar putea să ajungă și în alte teritorii, precum România.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele