10 iun. 2016 | 11:44

Hackerii ar fi furat parolele pentru zeci de milioane de conturi Twitter

ACTUALITATE
Hackerii ar fi furat parolele pentru zeci de milioane de conturi Twitter

Milioane de utilizatori de Twitter ar putea avea probleme.

În urmă cu doar câteva zile, publicațiile internaționale scriau despre problemele grave ale celor de la LinkedIn. Atunci, un infractor ar fi reușit să obțină peste 100 de milioane de conturi și parole, pentru a le vinde ulterior pe dark web. Acum, o altă rețea se pare că a căzut victimă hackerilor. O bază de date cu aproximativ 33 de milioane de conturi și parole de Twitter ar fi fost publicată miercuri, motiv pentru care compania ar fi luat măsuri de urgență pentru informarea utilizatorilor.

Informațiile s-ar regăsi pe site-ul LeakedSource, care a declarat că se află în posesia a nu mai puțin de 1,8 miliarde de conturi și parole. Desigur, cei care se ocupă de site-ul respectiv sunt dispuși să ofere oricui acces la ele, în schimbul unei anumite sume. Twitter ar fi început să informeze utilizatorii în legătură cu acestea probleme. Nu a fost specificat numărul de persoane avertizate, însă ar fi vorba de câteva milioane. În anumite cazuri, Twitter ar fi blocat conturi compromise, pentru a determina utilizatorii să-și schimbe parolele.

În mod interesant, unul dintre oficialii companiei a declarat că parolele nu au fost furate de pe serverele Twitter, întrucât nu există urme care ar indica vreo operațiune de hacking. Chiar și LeakedSource a specificat că, în această situație, calculatoarele utilizatorilor ar fi fost accesate.

Informațiile acestea ar putea explica, într-o anumită măsură, întâmplările ciudate petrecute pe Twitter în ultima perioadă. Marți, contul de Twitter al NFL ar fi fost folosit de către o persoană neautorizată pentru a promova o știre falsă, iar miercuri, o altă persoană ar fi compromis contul unuia dintre fondatorii rețelei sociale.

Baza de date ar fi fost încărcată pe LeakedSource de către cineva care folosea numele de utilizator Tessa88@exploit.im, însă experții în securitate nu știu dacă au de-a face aici cu un grup infracțional sau cu un singur hacker.