28 oct. 2016 | 14:31

Google te învață cum să treci rapid de la iPhone la Pixel

VIDEO ACTUALITATE

Foarte mulți utilizatori de iPhone sunt fani îndârjiți, dar asta nu înseamnă că un giant precum Google nu are șanse să-i facă să migreze către noile sale smartphone-uri Pixel.

În oceanul de telefoane care sunt lansate zilnic pe întregul mapamond, există doar câteva companii care se pot mândri cu statutul de creatori de gadgeturi de top. Aceleași companii fac eforturi semnificative pentru a motiva utilizatorii să migreze dintr-o curte în alta.

Cel mai recent astfel de gest a venit de la cei de la Google și se manifestă printr-o campanie care este, în egală măsură, educativă și atractivă. Unul dintre aceste clipuri poate fi vizionat mai sus și vă învață cum să treceți de la iPhone la Pixel. În mod evident, având o interfață complet diferită, respectiva tranziție nu se rezumă doar la transferul contactelor și pozelor, dar trebuie să începeți de undeva.

La capitolul detalii, întregul proces de migrare a datelor se desfășoară folosind adaptorul Quick Switch. Acesta din urmă este un adaptor care se conectează la portul USB C al telefonului vostru Pixel, în timp ce la capătul opus, suportă conectarea cu un iPhone, folosind un cablu Lightning. Ca fapt divers, cei de la Samsung includ un gadget similar  în cutia aparatului pentru transferul datelor între alte telefoane și Galaxy S7 sau Galaxy S7 Edge.

În teorie, în 2016, avem foarte multe date în cloud, de la fotografii și până la notițe, calendar, contacte sau bookmark-uri online. Dacă aveți însă multe poze sau clipuri video, procesul descărcării lor este foarte lent. Ca urmare, soluția transferului cu cablu este net superioară ca timp necesar.

Momentan, este greu de prezis dacă astfel de clipuri vor avea impactul atragerii de clienți, dar ușurința tranziției de la o platformă la alta, are toate șansele să conteze într-o oarecare măsură. Rămâne doar să mai investească sume de bani semnificative în promovare. Nu de alta, dar prea puțini știu că Google s-a apucat subit de telefoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele