Fitbit și Apple sunt date în judecată pentru contrafacere de brevete
Se pare că fitness trackerele ce se regăsesc în Fitbit și Apple nu ar aparține celor două companii în parte, ci sunt preluate de la o companie numită Valencell ce construiește aparate de monitorizare medicală în America. Asta e cel puțin ceea ce crede Valencell.
Drept urmare compania a dat în judecată Apple și Fitbit pentru contrafacerea brevetelor ce sunt legate de tehnologia care măsoară pașii, somnul și activitatea zilnică a oamenilor din Apple Watch și întreaga gamă de ceasuri de la Fitbit. Valencell acuză Apple și Fitbit că ambele firme au contrafăcut brevete pentru tehnologia pe bază de lumină ce monitorizează bătăile inimii.
Dovezile oferite de Valencell sunt demonstrația unui aparat compact de monitorizare a bătăilor inimii pe care firma a avut-o la sediul Apple în 2013. Cei de la Valencell au fost uimiți când Apple au preluat exact aceeași tehnologie și au implementat-o în Apple Watch doi ani mai târziu. Mai mult, Valencell consieră că șapte angajați ai Apple au oferit companiei identități false ca să poată discuta detalii despre patentele Valencell fără să ofere vreo ofertă de cumpărare a brevetului. În ceea ce privește Fitbit, Valencell nu aruncă aceleași acuzații însă crede că nici aceasta nu a cerut o licență de fabricație pentru dispozitivele sale de monitorizare ale inimii.
Acuzațiile pe care le aduce Valencell sunt destul de îndrăznețe și e puțin probabil ca atât Apple cât și Fitbit să fi copiat același brevet identic de la Valencell. Nu e prima oară cât firme mai mici dau în judecată giganți pe motiv de contrafacere de brevete iar Apple e destul de versat în acest fel de procese. Valencell va trebui să fie extrem de convingătoare în sala de judecată ca să poată primi bani de la ambele firme, și cum deja știm, Apple are avocați care nu s-ar da înapoi de la nimic să bage în sapă de lemn pe oricine care s-ar opune gigantului american în sala de judecată.