05 iun. 2016 | 14:44

Dispozitivul care te va scăpa de cablurile de reîncărcare

ACTUALITATE
Dispozitivul care te va scăpa de cablurile de reîncărcare

Energysquare este un dispozitiv care ar putea oferi oricui acces la reîncărcarea wireless.

Tehnologia pentru reîncărcarea bateriei a progresat foarte mult, iar anul trecut aveam deja unele telefoane care ajungeau de la 0 la 100% în mai puțin de o oră și jumătate. În ziua de astăzi, puțini oameni își permit luxul de a aștepta ore întregi pentru ca smartphone-ul lor să se reîncarce. Observând acest lucru, producătorii au început cu aproximativ trei ani în urmă să dezvolte tehnologia pentru reîncărcarea rapidă.

[related]

Cu toate acestea, în ziua de astăzi există dispozitive extrem de populare, precum cele fabricate de Apple, care nu beneficiază de o asemenea tehnologie. Astfel, o echipă de francezi vrea să rezolve problema prin introducerea unui gadget foarte interesant. Se numește Energysquare și ar putea fi soluția ideală pentru toți cei care s-au săturat de cablurile de reîncărcare.

Desigur, prin eliminarea nevoii de a apela la cabluri, veți fi nevoiți să vă mulțumiți cu un material autocolant pe spatele telefonului în permanență. Aceasta este doar una dintre cele două componente ale sistemului Energysquare, cealaltă fiind o tabletă extrem de subțire. Iar tehnologia funcționează într-un mod foarte simplu.

Pentru început, trebui să știți că autocolantul de pe telefon conține două puncte metalice și un conector USB, USB Type C sau Lightning (în funcție de preferințe), care este introdus în telefon. Tableta este alcătuită din mai multe pătrate metalice, așezate unul lângă celălalt. Atunci când aceasta din urmă este conectată la o priză, iar telefonul (cu autocolantul pe spate) este plasat pe ea, reîncărcarea dispozitivului va fi inițiată. Trebuie să știți, totuși, că aceasta nu va porni dacă punctele metalice nu sunt situate pe pătrate diferite.

Datorită dimensiunii tabletei, utilizatorii pot reîncărca mai multe dispozitive în același timp, beneficiind de aceeași viteză pe care le oferă și încărcătoarele standard. De asemenea, nu sunt folosite unde electromagnetice sau inducția, astfel că francezii responsabili pentru proiect folosesc propria tehnologie. Scopul campaniei de Kickstarter era de a strânge 30.000 de euro. Acum, cu 19 zile rămase până la final, au fost acumulați peste 73.000 de euro.