08 feb. 2016 | 06:40

DeLorean, mașina din ”Back to the Future” revine pe piață

VIDEO
DeLorean, mașina din ”Back to the Future” revine pe piață

Fanii seriei Back to the Future se vor bucura la aflarea veștii că DeLorean, mașina în jurul căreia este construită acțiunea filmului, va reveni pe piață.

Milioane de oameni de pe întregul mapamond au visat să pună mâna pe un automobil DeLorean după ce au văzut Back to the Future. Din păcate, respectivul bolid a ieșit din producție în urmă cu câteva zeci de ani. Ca urmare, deși ați văzut pe internet sau la diverse târguri auto astfel de creații restaurate impecabil, DeLoream Motor Company, compania responsabilă de apariția lor pe piață, nu s-a implicat în readucerea lor pe piață, până acum.

După o pauză semnificativă, DeLorean Motor Company a anunțat că va reîncepe producție mașinii clasice cu același design precum cel pe care l-ați văzut în filmele de acum 30 de ani. Procesul pentru ca acest proiect să se materializeze a fost foarte lent din cauza legislației din Statele Unite. Abia de curând a fost dată o lege care permite producția în serie a unei mașinii foarte vechi. Conform Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act – H.R. 2675, o companie poate produce o serie limitată de astfel de unități cu aceeași denumire doar dacă achiziționează mașini vechi DeLorean sau piese de la mașini vechi în jurul cărora să construiască noile automobile.

Având în vedere sistemul laborios implicat, DMC nu va face foarte multe astfel de mașini, iar prețul pentru unitățile care vor ajunge în comerț va fi de până la 100.0000$. Lâsând însă detaliile financiare la o parte, reclama de mai sus la noua mașină ne atrage atenția asupra faptului că nu veți cheltui banii pe o jucărie. În schimb, noul DeLorean va avea un sistem de transmisie automat și un vitezometru care merge doar până la 85mph – aproximativ 136 Kmph. O piesă de colecție din multe puncte de vedere, noul DeLorean nu are încă o dată precisă de lansare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele