28 ian. 2016 | 12:40

Mașina din Back to the Future va reintra în producție

ENTERTAINMENT
Mașina din Back to the Future va reintra în producție

Mașina DeLorean, cea folosită în filmele Back to the Future, va reintra în producție.

După o pauză de 34 de ani, cei de la DeLorean Motor Company au anunțat că vor reîncepe să producă legendara mașină care a apărut în filmele din seria Back to the Future. După cum scrie site-ul NBC News, noul model DeLorean DMC-12 va fi produs chiar în Statele Unite. ”Este fantastic. Va schimba lucrurile în bine pentru compania noastră. Am așteptat de mult acest lucru”,a declarat Stephen Wynne, directorul companiei.

Din câte se pare, compania se angajează să construiască un număr foarte mic de modele. Este vorba, mai exact, despre 300 de mașini, fiecare dintre acestea urmând a costa cel putin 100.000 de dolari, în funcție de motorul din dotare. De fapt, motorul este printre puținele lucruri care vor fi schimbate, alături, probabil, de alte aspecte tehnice. Designul, însa, va rămâne același. Ușile se vor deschide în același mod, iar culoarea gri-metalic va fi păstrată.

În ciuda popularității uriașe a autovehiculului, acesta nu a fost produs în numere foarte mari. Conform informațiilor oferite de NBC News, între anii 1981 și 1982, doar 9.200 de astfel de autovehiocule au fost construite în cadrul fabricii din Belfast, din Irlanda de Nord, înainte de falimentul companiei. Stephen Wynne, cel care se află în spatele efortului de reintroducere pe piață a vehiculului, a început încă din 1995 să vândă vehicule DeLorean recondiționate, pentru sume cuprinse între 45.000 și 55.000 de dolari.