19 sept. 2016 | 13:02

Cum faci poze drepte cu un iPhone activând caroiajul

TUTORIALE
Cum faci poze drepte cu un iPhone activând caroiajul

Cu doar câteva setări, poți face poze drepte cu un iPhone pentru a le posta cu un încredere sporită pe Facebook sau pentru a le folosi într-un proiect.

Cu cât facem mai multe poze cu un smartphone, cu atât ne dorim ca acestea să arate mai bine. Faptul că producătorii fac eforturi pentru a îmbunătăți camera foto pe care o avem la mobil, ne motivează și pe noi să facem eforturi pentru a crea compoziții mai atrăgătoare. Dacă nu faceți doar selfie-uri sau portrete, la un moment dat, începe să conteze încadrarea elementelor din poză. Acest principiu este valabil mai ales când vreți să vă asigurați că obiectele reprezentate într-o imagine nu sunt deformate.

Soluția vine sub forma unui caroiaj, care în primele versiuni de iOS putea fi activat direct din aplicația de cameră. Activate în captura de ecran de mai sus, respectivele linii de reper sunt foarte eficiente în a vă ajuta să știți dacă trebuie să rabatați un pic telefonul pentru un cadru corect sau dacă este nevoie să vă schimbați fizic poziția. În teorie, o fotografie poate fi îndreptată fără probleme și prin postprocesare, dar la cât de multe fotografii facem în vacanță, prea puține persoane dedică timp respectivei activități.

Dacă realizați beneficiile respectivului caroiaj sau pur și simplu vreți să faceți un experiment, soluția este destul de simplă, chiar dacă nu e foarte intuitivă. Aceasta implică să intrați în Settings sau Configurări, pe prima pagină de meniu, la secțiunea Poze și Cameră – Photos and Camera. Un pic mai jos, veți găsi un switch marcat Caroiaj, care implicit va fi dezactivat. Activați-l și ați rezolvat cazul.

Ca fapt divers, tot aici puteți modifica rezoluția implicită și numărul de cadre pe secundă pentru filmare obișnuită sau slow-motion/ralanti. Dacă aveți un iPhone de 16GB, de exemplu, puteți opta pentru realizarea filmărilor la rezoluție 720p cu 30 de cadre pe secundă sau puteți sări la 4K, în situația în care spațiul nu este o problemă.

activare caroiaj camera iPhone

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele