Cum vezi ce site-uri ai legat la contul de Google

, 22 Dec, 00:46

Este foarte ușor să îți creezi un profil nou pe o pagină web folosind Google, dar e bine să înveți și cum afli site-urile legate de contul Google.

De când au apărut Facebook și Google, a devenit mult mai ușor să îți deschizi un cont nou pe o rețea de socializare, un serviciu online sau un magazin online. Din câteva click-uri, site-ul respectiv are acces la datele tale necesare realizării contului, iar tu ai scăpat de tastarea numelui, a adresei de email și a datei de naștere pentru a suta oară. Sistemul este incredibil de simplu și a devenit și mai prietenos odată cu trecerea anilor.

În momentul în care folosești Google Chrome sau orice alt browser, dacă ai o adresă de Gmail sau folosești extensiv Google Drive, este aproape imposibil să nu fii autentificat în permanență pe cele două site-uri. În același timp, fiind autentificat acolo, dacă accesezi o pagină nouă de internet și ai opțiunea realizării unui cont acolo, butonul Login with Google automatizează întregul proces. Așa îi ajutați și pe cei de la Google să aibă și mai multe informații decât aveau oricum despre preferințele și obiceiurile voastre.

Acest dram suplimentar de confort definit mai sus vine însă cu o problemă. Odată cu trecerea timpului, un număr important de site-uri ajung să aibă acces la datele tale, începând cu adresa de email. Acest detaliu este frustrant mai ales din cauza amalgamului de email-uri nedorite pe care îl primești zilnic. După câțiva ani de activitate online, numărul site-urilor, serviciilor online și al rețelelor sociale care au acces la contul Google poate ajunge cu ușurință la câteva sute. Din fericire, există o metodă destul de prietenoasă prin care poți învăța cum afli site-urile legate de contul Google. În final, este vorba doar de un exercițiu de răbdare. Cum afli site-urile ”legate” de contul Google cu Deseat.me

Cum afli site-urile ”legate” de contul Google cu Deseat.me

Facebook are o locație centralizată în pagina de setări prin intermediul căreia poți vedea site-urile și aplicațiile la care te-ai conectat prin intermediul rețelei sociale. La Google, fără un pic de ajutor, e destul de complicat să ajungi la o astfel de listă. Alternativa vine sub forma unui serviciu online intitulat Deseat.me.

Ușor de reținut și de utilizat, după ce i-ai dat acces la contul tău Google, Deseat.me îți listează toate aplicațiile și paginile web care sunt ancorate în contul tău. Din câteva clickuri, ștergi serviciile de care nu ai nevoie și le păstrezi pe cele pe care crezi că le vei mai utiliza în viitor. Sistemul nu este în întregime automatizat, dar te ajută enorm să rezolvi o situație pe care nu ar trebui să o amâni foarte mult. În cazul meu, de exemeplu, înainte să folosesc Deseat.me, 140 de site-uri au fost legate de contul meu Google, o valoare deloc încurajatoare. Tot cu Deseat.me poți scăpa de numărul incredibil de mare de mesaje spam pe care le primești zilnic în Inbox.

În momentul în care ai intrat pe www.deseat.me, ai un buton central marcat Sign in with Google, pe lângă o serie de explicații vizavi de funcționalitatea site-ului. Folosește respectivul buton și autentifică-te cu numele de utilizator și parola Google. Pe următoarea pagina, vei fi nevoit să accepți ca Deseat.me să aibă acces la toate informațiile de fond ale contului Google. Acest detaliu este necesar pentru a funcționa cum trebuie. Din acel moment, este necesară o perioadă de așteptare între unu și cinci minute în care, aparent, nu se întâmplă nimic.

Rezultatul final este o listă destul de stufoasă al cărui capăt nu-l vezi. Afli doar numărul site-urilor legate de contul tău Google și primele trei elemente din listă. În acest mod, ești obligat să interacționezi cu fiecare element din listă, iar scroll-ul la infinit nu este o opțiune. În dreptul fiecărui serviciu din listă ai trei opțiuni.

Prima, marcată cu un triunghi galben implică faptul că nu îți aduci aminte de respectivul serviciu și nu știi cum a ajuns asociat cu contul tău. Dă click pe el în cazul în care nu vrei să mai ai treabă niciodată cu respectiva companie sau serviciu și, mai ales, dacă nu crezi că ai un cont asociat. A doua situație ce implică facilitarea ștergerii unui cont este accesibilă prin butonul ,,Add to delete queue”. Toate site-urile pentru care vei opta pentru acea opțiune vor fi adăugate la o listă. Folosind butonul Delete din Delete queue vei putea șterge contul respectiv dintr-o altă pagină web.

Avantajul Deseat.me este că are o bază de date cu adresele web de ștergere a multora dintre conturile pe care le-ai creat intenționat sau din greșeală de-a lungul timpului. Dacă butonul Delete este în ceață, ai două opțiuni. Prima e să revii peste câteva săptămâni pe această pagină pentru a vedea dacă o adresă de ștergere a fost adăugată. A doua, este să intri pe site-ul cu pricina, să încerci să te autenfici și ulterior, să-ți ștergi contul.

În mod evident, există și un al treilea buton marcat Keep. Acesta din urmă te lasă să-ți păstrezi contul pe un anumit site și să primești în continuare email-uri de la el. Merită reținut că tot ce faci pe Deseat.me se pune în aplicare în timp real. Nu există un buton suplimentar marcat Delete sau Apply. Fiecare click contează. După ce ai terminat treaba, la final, ar fi bine să folosești butonul de la baza paginii web marcat Sign out, pentru a te deconecta de pe contul tău.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail