14 dec. 2016 | 07:21

Cu macOS 10.12.2, Apple renunță la estimările de autonomie

ACTUALITATE
Cu macOS 10.12.2, Apple renunță la estimările de autonomie

Odată cu lansarea noului macOS 10.12.2, cei de la Apple au luat o decizie destul de controversată, deși există câteva argumente puternice în spate.

Utilizatorii de Mac-uri s-au mândrit din totdeauna cu niște valori astronomice de autonomie în comparație cu majoritatea laptopurilor cu Windows. În ultima perioadă însă, diferențele nu mai sunt la fel de spectaculoase, iar când vine vorba de noile sisteme MacBook Pro lansate în octombrie, unii utilizatori sunt chiar speriați de durata de viață a bateriei. Se pare însă că de vină nu sunt MacBook-urile efective, ci activitățile desfășurate pe ele. Noile procesoare create de Intel au devenit foarte eficiente în a sări dintr-un stadiu de activitate într-altul, motiv pentru care, estimările de autonomie nu mai sunt la fel de previzibile precum în urmă cu câțiva ani. Cu alte cuvinte, dacă petreceți 30 de minute în Photoshop, autonomia va scădea mult mai repede decât după 30 de minute în Safari.

Pentru că nu hardware-ul este defect într-o astfel de situație, cei de la Apple au decis ca odată cu macOS 10.12.2, în colțul din dreapta sus, să nu mai vedeți decât procentul rămas din baterie, nu și estimările de autonomie. În contextul în care foarte mulți utilizatori se bazau pe acea cifră pentru a afla dacă trebuie să alerge după priză, acesta nu e cel mai drăguț gest din partea gigantului din Cupertino.

În altă ordine de idei, mai există câteva motive importante pentru care ar fi bine să vă instalați cea mai nouă versiune de Sierra. MacOS 10.12.2 remediază afișarea de artefacte pe ecranele noilor MacBook Pro-uri. Cei care profită de sincronizarea datelor cu iCloud vor înțelege mult mai bine ce se întămplă cu fișierele lor și unde sunt localizate. Ar trebui să simțiți și o îmbunătățire a calității apelurilor FaceTime când folosiți căști Bluetooth. Utilizatorii de Apple Watch vor reuși mult mai des să-și deblocheze sistemul ținându-și ceasul în apropiere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele