11 dec. 2016 | 14:18

MacOS 10.12.2 promite să rezolve problemele noilor MacBook Pro

VIDEO ACTUALITATE

Există multe motive să îndrăgești un MacBook Pro de ultimă generație, dar lista nu include și numeroasele rapoarte de la utilizatori care se plâng de performanța plăcii video.

În urmă cu câteva luni, cei de la Apple au anunțat cu surle și trâmbițe o nouă familie de sisteme portabile. Era vorba de niște MacBook Pro-uri foarte sprintene, incredibil de subțiri, ce foloseau cele mai rapide SSD-uri din lume. Problema cea mai mare a lor ține de conectică, deoarece includea patru porturi USB-C, într-o perioadă în care prea puțini dintre noi au vreun un accesoriu care să folosească noua interfață.

Dacă treceați însă peste aceste particularități și făceați o investiție începând cu 1750 de dolari într-un laptop, la un lucru nu v-ați fi așteptat. Deși părea un pic ciudat, mai mulți proaspeți proprietari de MacBook Pro s-au plâns de faptul că, atunci când erau solicitate mai intens, plăcile video din noile sisteme începeau să afișeze artefacte, să dea erori, iar sistemul să se încingă la maxim. În același timp, au existat cei care au fost foarte dezamăgiți de autonomia celor mai noi portabile Apple, dar remedierea respectivei probleme se pare că va fi un pic mai complexă.

Când vorbim însă de artefacte și alte probleme de funcționare ale extravagantelor MacBook Pro, acestea se pare că vor fi remediate în cea mai mare parte prin intermediul unui iminent update de software. Confirmare pe marginea acestui subiect a venit chiar de la Craig Federighi, unul dintre directorii Apple. Acesta a afirmat că macOS 10.2.2 va adresa problema coruperii imaginilor cauzate de placa video. Acest răspuns a fost adresat unui client nemulțumit prin intermediul unui mail ce pare a fi oficial. ,,Mulțumim pentru comentarii! Credem că am adresat toate aceste probleme pe partea de grafică în ultimul beta de Sierra 10.12.2, disponibil la beta.apple.com. Sper să te bucuri de noul tău MacBook Pro – este o mașinărie fantastică.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele