27 iun. 2016 | 16:54

Cele mai bune filme de care te poți bucura la mijlocul lui 2016

FEATURE
Cele mai bune filme de care te poți bucura la mijlocul lui 2016

Lista de mai jos include unele dintre cele mai bune filme din 2016 care au fost lansate sau care vor debuta în curând pe marile ecrane.

Ne aflăm acum la finalul lunii iunie, iar mulți dintre noi așteptăm filme precum Rogue One sau Suicide Squad, care vor debuta pe marile ecrane în perioada următoare. Însă unele dintre cele mai bune filme din anul 2016 deja au fost lansate, iar în acest articol le-am inclus pe cele care ne-au plăcut cel mai mult, alături de câteva pe care le vom vedea până la sfârșitul acestei veri.

Cele mai bune filme din 2016 – Zootropolis

Zootropolis cele mai bune filme din 2016 ale celor de la Disney, iar în echipa de producție și regie se regăsesc oameni care au lucrat și la filme precum Wreck It Ralph, Frozen sau Big Hero 6. Filmul pornește din start cu un mare avantaj, la care se adaugă și vocile unor actori precum Ginnifer Goodwin, Jaons Bateman sau Idris Elba. Povestea aduce în prim plan o societate în care animalele au trăsături umane și trăiesc ca oamenii. Au locuri de muncă, bani, haine, instituții și, bineînțeles, infractori.

La mai puţin de două săptămâni după premiera din 4 martie 2016, Zootropolis a înregistrat în România încasări de aproape 489.000 de dolari americani şi aproape 100.000 de admisii şi deţine deja un dublu record de box office în ţara noastră.

Zootropolis este un film ”de văzut”, chiar dacă ești copil, adolescent, părinte sau bunic. Are toate elementele unui film reușit și dacă nu vei pleca ușor pe gânduri din cinematograf, cu siguranță vei pleca de acolo cu zâmbetul pe buze.

Finding Dory

Dory, peștele cu o memorie relativ slabă pe care l-ați putut vedea în Finding Nemo, este personajul principal al acestei noi animații produse de către studiourile Pixar. Filmul ne-o prezintă pe Dory în căutarea părinților ei (jucați de Eugene Levy și Diane Keaton). În cazul în care nu vă amintiți, Dory făcea același lucru și în Finding Nemo, până când l-a întâlnit pe Marvin și i s-a alăturat acestuia în căutarea fiului său. Din distribuție fac parte, printre alții, Ed O’Neill, Dominic West și Idris Elba.

Finding Dory reprezintă, de asemenea, întoarcerea regizorului Andre Stanton la filmele animate, în condițiile în care pelicula John Carter din 2012 nu a avut parte de un succes remarcabil. Finding Dory a debutat pe marile ecrane în data de 17 iunie 2016.

X-Men: Apocalypse

X-Men: Apocalypse este, cu siguranță, un proiect extrem de ambițios și nu putea lipsi din lista cu cele mai bune filme de care te poți bucura la mijlocul lui 2016. Veți putea vedea aici actori uriași precum James McAvoy, Michael Fassbender și Jennifer Lawrence, care vor reveni în rolurile lui Charles Xavier, Max Eisenhardt (Magneto) și Raven (Mystique).

Apocalypse, cel mai vechi mutant, venerat încă de la începuturile civilizației, este principalul antagonist în acest film, un mutant care ar fi dobândit puterile altora pe parcursul timpului, devenind invincibil și nemuritor. Trezindu-se după mii de ani, Apocalypse este dezamăgit de lumea pe care o găsește și recrutează o echipă de mutanți, în frunte cu Magneto, pentru a crea o nouă ordine mondială în care el se va afla la conducere. Raven, Xavier și o echipă de mutanți se văd, astfel, nevoiți să salveze umanitatea.

Deadpool

Deadpool face parte din universul Marvel și a apărut în comics prin anii ’90. Nu e chiar supereroul clasic, cu principii morale bine definite și plin de intenții bune în ceea ce privește salvarea omenirii. E mai degrabă un antierou. Unul instabil psihic, nevrotic, care vorbește încontinuu și care pare mai degrabă imaginat ca o satirizare a tuturor calităților pe care le-ai aștepta în mod normal la un supererou. În plus, face glume proaste, dar genul de glume proaste la care ai râde cu lacrimi.

Cu încasări de 746 de milioane de dolari în toată lumea, Deadpool a devenit cel mai profitabil film rated-R din istorie, depășind The Matrix Reloaded, care a generat 742 de milioane.

Căpitanul America: Război CIvil

Anul 2016 este unul perfect pentru orice amator de comic-books, dar și pentru cei care doar sunt interesați de filmele cu supereroi și cărora nu le pasă de restul culturii comic-book. Captain America: Război îi va dezamăgi pe cei care au venit la cinematografe pentru Căpitan, deoarece acest film este în egală măsură și despre Iron Man, cât și despre toate celelalte personaje din echipa Avengers.

Povestea este una foarte bine structurată, iar aici s-a văzut experiența de opt ani a celor de la studiourilor Marvel. Războiul Civil îi pune în față pe cei doi lideri ai Răzbunătorilor, moment pentru care fanii sunt pregătiți încă din primul film Avengers. Relația dintre Tony Stark și Steve Rogers a fost una tensionată încă de la început, din simplul fapt că valorile și personalitățile celor două personaje de bază se bat cap în cap.

Este mai bine construit decât Batman v Superman din punct de vedere al relațiilor dintre personaje, dar am fi vrut mai multe momente tensionate în film. Totuși, este un film care își merită cu vârf și îndesat banii de bilet și nu prea există șanse să plecați din sală dezamăgiți.

Cele mai bune filme din 2016 – Independence Day: Resurgence

După 20 de ani, Jeff Goldblum revine pe marile ecrane în continuarea unuia dintre cele mai populare filme pe care le-a realizat în cariera sa de actor. Independence Day 2 ne prezintă o lume în care oamenii, după ce au reușit să supraviețuiască unei invazii extraterestre, s-au folosit de tehnologia dobândită de la creaturile venite din spațiu pentru a proteja Planeta mai bine.

În mod interesant, oamenii au anticipat o altă invazie extraterestră și s-ar fi pregătit pentru a face față acesteia. A doua invazie ar fi o consecință a faptului că nava distrusă la finalul filmului precedent ar fi trimis un mesaj prin care cerea ajutorul altora. Nava amenință oamenii în Independence Day: Resurgence este mult mai mare decât prima (după cum observă și Jeff Goldblum), însă nu va avea o formă similară aceleia.

Warcraft

Warcraft: Începuturile a creat foarte mult entuziasm printre gamerii din toată lumea încă de la primul trailer. Și nici nu avea cum să nu creeze hypeavând în vedere că vorbim despre o franciză de peste 20 de ani care s-a transformat în cel mai popular MMORPG al tuturor vremurilor, adică World of Warcraft.

Warcraft: Începutul: nu e un film perfect, dar e un film bun. În afară de câteva mici probleme ce țin, în mare, de cantitatea enormă de informații care a fost comprimată în numai două ore, Warcraft: Începutul ne-a lăsat optimiști privind viitorul francizei pe marile ecrane. Are acțiune, efecte de calitate, umor pe alocuri și personaje de care te poți atașa cu ușurință. Sunt schimbări de situație, momente tragice și momente comice. În plus, fanii seriei nu vor pleca dezamăgiți.

Cartea Junglei

Anul acesta, Cartea Junglei a ajuns din nou pe marile ecrane, de data asta sub forma unui film ”live-action” nu a unei animații prietenoase. Rezultatul este pe atât de spectaculos pe cât este înfricoșător, dar rezultatul final este unul suprinzător pentru spectatorii de toate vârstele.

Filmul este inspirat de cartea lui Rudyard Kipling și ne prezintă aventurile lui Mowgli (Neel Sethi), un ”pui de om” crescut de animale. Viața în junglă este bună pentru Mowgli și pentru familia lui de lupi, condusă de Akela (Giancarlo Esposito) și Raksha (Lupita Nyong’o) până când un tigru bătrân și însetat de sânge – Shere Khan (Idris Elba) – pune ochii pe el și vrea răzbunare pentru o întâmplare de acum câțiva ani. Atunci încep peripețiile, dar Mowgli nu e singur, ci e ajutat de o panteră înțeleaptă – Bagheera (Ben Kingsley) – dar și de un urs leneș, dar amuzant – Baloo (Bill Murray).

Suicide Squad

După ce au cam eșuat cu Batman v Superman: Dawn of Justice, cei de la Warner Brothers s-au gândit, probabil, să mizeze pe Suicide Squad mai mult. Dacă Batman v Superman a fost criticat pentru sobrietate, se pare că nici nu se va pune problema de așa ceva în cazul Suicide Squad.

Suntem nerăbdători să vedem interpretarea lui Jared Leto în rolul Jokerului. Scenariul Suicide Squad e atât de întunecat încât actorii au acces la terapie chiar pe platoul de filmare, în eventualitatea în care lucrurile devin traumatizante. Pregătirile pe care Jared Leto le face pentru a pune în scenă un Joker veritabil explică perfect de ce e absolut necesară o astfel de măsură.

Jason Bourne

În noul film Jason Bourne, Matt Damon revine în pielea personajului care l-a ajutat să devină unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood. Alături de el se vor afla Alicia Vikander, Vincent Cassel, dar și Tommy Lee Jones. Seria Bourne este probabil una dintre cele mai bune pe care am avut ocazia să le vedem în ultimii ani, iar trailerul pentru acest nou film arată foarte bine. Premiera oficială va avea loc pe 29 iulie.