14 feb. 2016 | 09:00

Cel mai recent Need for Speed se pregătește să vină pe PC

VIDEO
Cel mai recent Need for Speed se pregătește să vină pe PC

După o pauză de câțiva ani, Need for Speed a venit în centrul atenției pe console la finele anului trecut. Se pare însă că se pregătește de lansare și pe PC.

Cei de la Electronic Arts, compania responsabilă de lansarea unor noi episoade din Need for Speed, au lansat în 2015 un joc intitulat simplu exact la fel ca numele francizei. Deși s-a crezut inițial că va fi disponibil doar pe console și s-a insistat foarte mult pe acest aspect, niciodată nu a zis cineva într-un comunicat oficial că nu va ajunge și pe sistemele cu Windows.

Vestea bună a venit zilele trecute când lansarea Need for Speed pentru creații cu sisteme de operare Microsoft a primit o dată exactă. În plus, respectiva iterație va include și toate DLC-urile și update-urile ce au fost făcute publice după publicarea variantei pentru PlayStation și Xbox.

Cel mai interesant update, ce va fi inclus întâi în versiunea de PC a titlului, va permite jucătorului să folosească transmisia manuală, în loc de automată. Actualizarea Manual Transmission este o surpriză foarte plăcută pentru fanii seriei care s-au obișnuit de-a lungul anilor să nu asocieze Need for Speed cu un simulator auto. În contexul în care opțiunea a lipsit din ultimele câteva jocuri NFS, este greu de apreciat cum va fi recepționată de gameri, dar se pare că există un interes real pentru ea. Cei de la Electronic Arts au omis să menționeze când va fi lansat patch-ul Manual Transmission pentru versiunea de console.

În plus, Need for Speed pentru computer va include suport pentru rezoluție 4K, framerate deblocat – ce vă permite să profitați la maxim de configurația hardware a PC-ului vostru și suport pentru controllere tip volan de la Logitech, Thrustmaster și alte branduri mai puțin cunoscute.

Împreună cu toate actualizările mici și mari care au fost lansate pe console în ultimele luni, prin intermediul Origin, Need for Speed va fi lansat pentru PC pe data de 17 martie 2016.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele