06 nov. 2015 | 06:49

Aceasta este cea mai bună veste pentru fanii Need for Speed

Gaming
Aceasta este cea mai bună veste pentru fanii Need for Speed

Cu doar câteva zile până la lansarea noului Need for Speed, foarte mulți se întreabă ce s-a schimbat în comparație cu versiunile anterioare. Acesta e răspunsul.

Timp de mai bine de 10 ani, nu trecea un an fără să avem parte un joc Need for Speed. Pentru că franciza devenise destul de neprofitabilă, cei de la Electronic Artis au preferat să ia o pauză în 2014 și să aloce mai mult timp dezvoltatorului Ghost Games pentru a crea un produs unic și foarte bine finisat. Se pare însă că noul titlu nu va incorpora doar concepte inovative pe partea de gaming, ci și particularități de fond legate de modul în care veți investi în el.

De exemplu, în 2015, majoritatea jocurilor de mobil sau PC incorporează microtranzacții sau in-app purschases. Sub nici o formă nu se poate spune că ne-am obișnuit cu ele, dar am ajuns cu pași mici să le acceptăm, mai ales când acestea sunt introduse în jocuri gratuite. Spre surprinderea tuturor, în noul Need for Speed for exista zero microtranzacții. Decizia a fost confirmă de către directorul creativ al NFS, Craig Sullivan într-un interviu acordat zilele trecute celor de la Vice. ,,Tot ce pot să spun, sincer, cu mâna pe inimă, este că nu există nici un plan de a taxa jucătorii pentru conținut in acest joc. Văm vom oferi totul gratuit.” Merită reținut că formularea ,,totul gratuit” face referire la conținut suplimentar, pe lângă jocul inițial care va fi contra cost. Astfel, indiferent dacă va fi vorba de DLC-uri cu misiuni noi sau pachete de mașini noi introduse după lansarea inițială a jocului, nu veți fi nevoiți să cheltuiți bani reali pentru a le accesa.

Această particularitate foarte interesantă, ce va entuziasma cu siguranță fanii seriei, a fost detaliată în contextul în care creatorul jocului a fost nevoit să explice care vor fi diferenețele majore față de jocurile NFS anterioare. Același Craig Sullivan a spus că nu știe ce se va întâmpla peste 10 ani, dar în viitorul apropiat așa vor funcționa lucrurile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele