20 apr. 2016 | 06:50

Cel mai mic smartphone cu Android e Posh Mobile Micro X S240

ACTUALITATE
Cel mai mic smartphone cu Android e Posh Mobile Micro X S240

Dacă erați în căutarea unui smartphone surprinzător de compact care să facă o treabă decentă în activitățile de zi cu zi, Posh Mobile Micro X S240 se pare că este cel mai mic.

În urmă cu câțiva ani, producătorii de telefoane mobile se îngrămădeau în a crea dispozitive din ce în ce mai mici. În definitiv, respectivul trend demonstra o evoluție a tehnologiei și a procesului de fabricație capabil să genereze astfel de aparate. La ora actuală, direcția este exact invers. Media diagonalei telefoanelor de top este de peste 5 inci, iar mulți dintre noi preferă phableturi care se apropie foarte tare de 6 inci.

Din fericire, cineva s-a decis să ne aducă aminte de telefoanele altor vremuri prin intermediul unui smartphone cu un nume nu foarte sugestiv. Deși este greu să verifici astfel de afirmații, la prima vedere, Posh Mobile Micro X S240 are mari șanse să fie cel mai mic smartphone cu Android. Cum era de așteptat, această creație nu este foarte sprintenă în ceea ce privește puterea de procesare, dar cred că puteți ignora acest detaliu pentru a vă mândri cu superlativul absolut de a avea cel mai mic smartphone.

Lansat inițial în SUA, noul Posh Mobile Micro X S240 poate fi achiziționat prin intermediul Amazon, deci nu ar trebui să aveți dificultăți foarte mari în a-l aduce pe meleaguri mioritice. În plus, având în vedere că are un preț de doar 50 de dolari și e disponibil atât pe negru, albastru, roz sau alb, s-ar putea să fie și cel mai ieftin smartphone.

Telefonul ilustrat mai sus este construit în jurul unui display de doar 2.4 inci. Partea de procesare este o combinație între un SoC MediaTek MT 6572M dual core tactat la 1GHz, 512MB RAM și o memorie internă de 4GB. Camera frontală este VGA, în timp ce pe spate are 2 megapixeli. Bateria este de doar 650mAh, iar sistemul de operare este Android 4.4.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele