18 apr. 2016 | 11:28

Cât te-ar costa un costum veritabil de Darth Vader

ENTERTAINMENT
Cât te-ar costa un costum veritabil de Darth Vader

Costumul negru al lui Darth Vader, cu pelerină și cască și tot tacâmul, e unul iconic pentru categoria „băieților răi” din filme.

Dacă te-ai întrebat vreodată cât ar costa să îți faci un costum adevărat, nu unul improvizat pe care îl găsești pe internet la un preț de nimic, acum avem un răspuns. Acum puțin timp, scriam despre cât de mult ar costa să fii Batman. Ei bine, deși costurile pentru a fi șeful întunericului nu sunt nici pe departe la fel de mari precum ale salvatorului Gotham, nu sunt neglijabile.

Așadar, doar celebra cască ar costa 600.000 de dolari. La urma urmei, asigură vederea pe timp de noapte, navigația și stabilirea avansată a țintelor. Dacă punem la socoteală și sintetizatorul sofisticat pentru voce, am mai adăuga 1.000 de dolari. Să nu uităm nici de partea în care Darth Vader are nevoie de costum și pentru a respira, prin urmare un astfel de sistem ți-ar mai scoate din buzunar 45.000 de dolari.

Costumul lui Darth Vader

O altă parte fundamentală a costumului lui Vader e reprezentată de brațele și picioarele protetice. Dacă vă mai amintiți, în Revenge of the Sith, întunecatul nostru preferat a rămas fără o mână și picioare, în urma unei lupte cu Obi Wan Kenobi. Picioarele robotice ar costa împreună 140.000 de dolari, iar brațul stâng 40.000 de dolari. În total, calculele celor de la Shade Station indică faptul că prețul final ar fi de 18,3 milioane de dolari.

Ca să facem o paralelă cu lumea benzilor desenate, unde îi avem pe la-fel-de-ridicol-de-bogatul Iron Man și pe Batman, e realizabil să devii și un supererou, cu condiția să fii și multimiliardar, nu doar un suflet justițiar neliniștit. Thaddeus Howze, istoric expert în Comics, a ajuns la concluzia că pentru a avea toate gadgeturile uimitoare ale lui Batman, ar trebui să scoți din buzunare (sau din bănci) 682.450.750 de dolari. Prin urmare, e mai rezonabil să fii stăpânul întunericului în Star Wars.