06 iul. 2016 | 11:21

Românii călătoresc mult: turismul online, printre cele mai căutate servicii

ACTUALITATE
Românii călătoresc mult: turismul online, printre cele mai căutate servicii

Turiștii români sunt foarte interesați să călătorească responsabil. Un studiu realizat de cei de la GfK arată că, la nivel de țară, bucureștenii sunt cei mai interesați de turismul online.

Turiştii români care aleg să îşi rezerve online călătoriile caută oferte la bilete de avion, pachete city break, rezervări de camere de hotel şi consultanţă turistică prin callcenter sau live chat. Serviciul cel mai puţin căutat online este cel de închiriere de maşini, pentru că această piață nu s-a dezvoltat încă suficient în România.

Cercetarea a urmărit să identifice diferite comportamente ale turiştilor din România, precum şi să compare agenţiile care îşi dispută piaţa locală de rezervări turistice online: Esky, Vola.ro, Tripsta, Paravion şi Flygo. 9 din 10 persoane chestionate au declarat că au auzit de Vola.ro, situând brandul pe primul loc în topul agenţiilor online în ceea ce priveşte gradul de recunoaştere pe piaţă.

Atunci când folosesc o agenţie de turism online, majoritatea turiştilor români sunt interesați de achiziţionarea biletelor de avion, din cauza rapidităţii de identificare a ofertelor, a reducerilor, dar şi a interfeţelor uşor de folosit. Tot conform studiului, 26% dintre cei care utilizează serviciile companiei sunt în căutarea pachetelor de tip city-break.

Cei mai mulţi turişti online sunt persoane cu educaţie superioară şi venituri medii spre mari, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani. De asemenea, o mare parte din clienţi sunt femei şi locuiesc în mediul urban, în oraşe cu peste 200.000 de locuitori. Așa cum era, probabil, de așteptat, Bucureşti este cel mai activ din acest punct de vedere, fiind oraşul cu cea mai mare penetrare a pieţei de turism online.

De asemenea, o mare parte dintre clienți sunt femei și locuiesc în mediul urban, în orașe cu peste 200.000 de locuitori.  Tot din studiul GfK reiese că dintre cei care călătoresc, procentul celor singuri și fără copii este mai mare decât al celor căsătoriți sau care au copii.