29 apr. 2016 | 16:13

Acesta ar putea fi primul smartwatch cu adevărat accesibil

ACTUALITATE
Acesta ar putea fi primul smartwatch cu adevărat accesibil

Un oficial din cadrul Xiaomi ar fi confirmat deja că gigantul din China va lansa propriul smartwatch.

În cazul în care nu știați deja, chinezii de la Xiaomi vor organiza un eveniment important în data de 10 mai. După cum scrie și site-ul Slashgear, aceasta va fi ocazia cu care vor avea loc un număr de anunțuri foarte importante. Xiaomi Max și Mi Band 2 vor fi, de exemplu, două dispozitive care vor debuta în acea zi. De asemenea, chinezii se pare că au de gând să introducă și noul sistem de operare MIUI 8. Alături de toate acestea, însă, am putea avea parte și de un smartwatch.

Într-adevăr, dacă este să dăm crezare celor mai noi informații apărute din China, chinezii ar avea de gând să debuteze cu adevărat pe piața ceasurilor inteligente. După cum era de așteptat, acesta va beneficia de brandul ”Mi”, însă nu știm mai multe, pentru moment. Ceea ce dă credibilitate informațiilor este faptul că acestea ar fi fost furnizate chiar de către Liu De, co-fondatorul și actualul vice-președinte Xiaomi.

În cadrul unei conferințe organizate în Beijing, De ar fi declarat că smartwatch-ul Mi este pregătit să intre pe piață. Slashgear menționează că gigantul din China a lansat în trecut un ceas, însă dispozitivul era adresat în special copiilor. De asemenea, chinezii au mai prezentat în trecut dispozitive wearable care au avut parte de succese importante. Xiaomi Mi Band, de exemplu, era capabil să monitorizeze diferite aspecte de sănătate și fitness și funcționa ca un ceas cu alarmă.

De asemenea, avea o autonomie de 30 de zile la o singură încărcare, era rezistent la apă și putea debloca orice telefon Xiaomi. Numai în 2014, acesta s-a vândut în nu mai puțin de 6 milioane de exemplare. Anul trecut, vânzările ar fi depășit chiar 10 milioane. Ulterior, chinezii au lansat și un succesor, Mi Band 1S, însă acesta nu aducea foarte multe lucruri noi din puncte de vedere al designului.