26 apr. 2016 | 13:04

Chinezii pregătesc o nouă brățară de fitness extrem de accesibilă

ACTUALITATE
Chinezii pregătesc o nouă brățară de fitness extrem de accesibilă

CEO-ul Xiaomi a afișat de curând următoare brățară fitness Mi Band.

Anul trecut, cei de la Xiaomi au avut parte de un succes important pe piață dispozitivelor purtabile grație brățărilor Mi Band. Primul accesoriu era capabil să monitorizeze diferite aspecte de sănătate și fitness și funcționa ca un ceas cu alarmă. De asemenea, avea o autonomie de 30 de zile la o singură încărcare, era rezistent la apă și putea debloca orice telefon Xiaomi. Numai în 2014, acesta s-a vândut în nu mai puțin de 6 milioane de exemplare. Anul trecut, vânzările ar fi depășit chiar 10 milioane.

Xiaomi Mi Band

Ulterior, chinezii au lansat și un succesor, Mi Band 1S, însă acesta nu aducea foarte multe lucruri noi din puncte de vedere al designului. Adevărate schimbări, din câte se pare, ar putea veni tocmai în acest an. Spunem asta deoarece chiar CEO-ul companiei din China a publicat de curând o serie de fotografii în care poate fi văzut foarte clar cu noua brățară Mi Band la încheietură.

După cum puteți vedea mai sus, aceasta va avea un ecran și un buton, o premieră pentru această serie. Absența lor a fost unul dintre principalele motive pentru care chinezii au reușit să continue să vândă dispozitivele trecute la un preț atât de mic. Acum, însă, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să conecteze brățara la un alt dispozitiv pentru a avea acces la diverse informații, din moment ce acestea vor fi afișate pe ecran.

Chiar și așa, unii se întreabă dacă Xiaomi va reuși să mențină prețul redus prin care s-au remarcat brățările Mi Band. Chinezii ar putea să aplice o strategie diferită odată cu lansarea noului gadget, iar costurile mai mari ar putea însemna un preț mai mare. La începutul lunii, Xiaomi a împlinit 6 ani de la înființare. Puteți afla mai multe informații despre istoria companiei din acest articol.