26 aug. 2015 | 18:37

Unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, micșorat cu ajutorul tehnologiei

VIDEO
Unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, micșorat cu ajutorul tehnologiei

Este uimitor ce poate face o schimbare de perspectivă. În cazul de față, un simplu truc transformă unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume într-o machetă pentru un loc de joacă.

Utilizatorul Vimeo darwinfish105 a încărcat pe site filmulețul său în care a capturat activitatea de pe Aeroportul Internațional Haneda din Japonia. Avioane făcând taxi pe pistă, mașini pentru încărcături și peisajul nocturn al celei mai mari metropole de pe Pământ sunt protagoniștii acestui clip. Combinând funcția de time- lapse cu o tehnica denumită „tilt-shift”, darwinfish105 face ca scena să pară desprinsă dintr-un desen animat. Asta îl face și mai special.

Fotografierea de tipul tilt-shift funcționează așa: pentru a obține efectul de oraș de jucărie, trebuie să poziționezi camera în jos, iar mai apoi să înclini lentilele în sus. Cei de la DigitalCameraWorld.com explică. „Prin înclinarea lentilelor în sus, focalizarea se mută în direcția opusă subiectului care se dorește a fi fotografiat, iar astfel se produce o pojghiță de focusare de tip sharp.” Peisaje urbane întinse sunt alegerea perfectă, deoarece distorsionarea vizuală face ca orașe precum Tokyo să pară scoase din SimCity.

Autor: Ștefan Neculai