12 iun. 2015 | 16:19

Unul dintre cele mai frumoase locuri din România poate fi explorat pe Google Street VIew

ACTUALITATE
Unul dintre cele mai frumoase locuri din România poate fi explorat pe Google Street VIew

Începând din această săptămână, mulțumită Google Maps, Salina Turda poate fi vizitată virtual de către oricine din lume, se arată într-un comunicat remis Playtech.

Salina Turda a devenit unul dintre simbolurile României: un obiectiv turistic foarte popular, vizitat anual de sute de mii de turiști și recunoscut la nivel internațional ca una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din lume.

Google anunță publicarea pe Google Street View a imaginilor panoramice din interiorul Salinei Turda. Turiștii din România și din oricare colț al lumii se pot plimba pe Street View prin galeriile, sălile și minele Salinei Turda. Pot fi explorate astfel Galeria Franz Josef, impresionanta mină Rudolf, cu cele 13 etaje ale ei sau lacul din Mina Terezia.  Imaginile din salina Turda au fost realizate în luna mai, cu un aparat de fotografiat cu trepied și prelucrate cu ajutorul unui software special în panorame Street View.

Salina Turda este prima colecție de imagini Street View subterane din România și una dintre puținele de acest fel din Europa. În prezent, Salina este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din România, cu vizitatori din toate colțurile lumii. Popularitatea ei a crescut constant, atingând recorduri de vizitatori în ultimul an. Pe Google Maps, salina poate fi explorată accesând acest link

„Salina Turda este prima coborâre în subteran a Google Street View în România. Ne bucurăm că am realizat această premieră într-unul dintre cele mai spectaculoase și populare locuri din România. Mina de sare din Turda este un obiectiv turistic recunoscut și vizitat de sute de mii de oameni din România și străinătate. Prin publicarea imaginilor panoramice pe Google Maps, Salina Turda se deschide vizitatorilor virtuali din toată lumea, care o pot descoperi și explora din fața calculatorului sau de pe smartphone”, a explicat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

Street View este o aplicaţie foarte cunoscută a Google Maps, disponibilă deja în peste 65 de ţări, care s-a dovedit a fi populară şi utilă şi în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice 360o, fiind varianta cea mai apropiată de experiența prezenței fizice în locul respectiv.

În România, serviciul Street View a fost lansat în 2010, iar extinderea acoperirii la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, când mașinile Google, alături de bicicleta Trike, au străbătut țara în lung și în lat. În prezent, aproape întreaga rețea de drumuri accesibile cu mașina din România este acoperită de Street View. Acestora li se alătură zeci de obiective turistice, inaccesibile cu mașina. Te poți plimba astfel prin cetatea Sighișoarei, Biserica Fortificată din Biertan, Muzeul Satului din București, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar de acum și prin Salina Turda. Mai mult, de la începutul anului acesta sunt disponibile și croaziere pe Dunăre în Street View, după publicarea imaginilor panoramice de pe cursul fluviului, de la Bratislava la Cernavodă.

Top 10 cele mai vizitate obiective turistice din România în Google Street View

Centrul Sibiului
Castelul Bran
Cetatea Sighișoara
Castelul Peleș
Centrul Brașovului
Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti
Palatul Culturii și Piața Palatului din Iași
Castelul Corvinilor din Hunedoara
Parcul Cișmigiu
Ateneul Român