21 dec. 2015 | 15:37

Top cele mai anticipate jocuri video în 2016

FEATURE
Top cele mai anticipate jocuri video în 2016

După retrospectiva celor mai bune titluri din acest an, este timpul să ne uităm peste cele mai anticipate jocuri video în 2016.

Vă spuneam că anul 2015 a fost unul extrem de bun pentru fanii jocurilor video. Aceștia au avut parte de continuări ale unor serii extrem de cunoscute, dar și de unele titluri originale. Mulți oameni probabil nu au jucat nici măcar jumătate dintre jocurile de excepție apărute în 2015. Dar aceasta este particularitatea industriei: oricât de multe jocuri de calitate ar fi lansate, lumea întotdeauna se va uita înspre viitor către cele care urmează.

[related]

Și cum nu este niciodată prea devreme să ne entuziasmăm din acest punct de vedere, vă prezentăm un top cu cele mai anticipate jocuri video din 2016.

Cele mai anticipate jocuri video – No Man’s Sky

No Man’s Sky este primul titlu din lista noastră. Acesta le va pune la dispoziție jucătorilor un univers bogat, cu un număr foarte mare de planete pe care aceștia le vor putea explora pe parcurs. Din câte se pare, multe dintre acestea vor apărea chiar în timp ce vă bucurați de joc. Explorarea se poate face atât pe uscat, cât și pe apă sau în aer, iar cel mai interesant element pare să fie lupta între nave. No Man’s Sky va apărea în luna iunie a anului viitor.

Uncharted 4: A Thief’s End

Se lucrează de foarte mult timp la Uncharted 4. Cam din momentul în care s-a lansat oficial PlayStation 4, de atunci fanii seriei dezvoltate de Naughty Dog au început să viseze la o ediție next gen de Uncharted. Sony a confirmat printr-un comunicat oficial că noul Uncharted 4 A Thief’s End va fi lansat pe 18 martie 2016. Pe lângă ediţia standard a titlului, pe care o veţi putea probabil achiziţiona şi în variantă digitală, japonezii au anunţat şi două ediţii speciale ale aceluiaşi titlu. Prima este intitulată simplu Special Edition şi va avea un preţ de 80 de dolari.

Cele mai anticipate jocuri video – Hitman

Au trecut mulți ani de la lansarea Codename 47, iar seria a progresat enorm. Noul Hitman, dezvoltat de cei de la Square Enix se numără, cu siguranță, printre cele mai anticipate jocuri video ale anului.

După cum spune unul dintre angaja IO Interactive, companie care se ocupă de dezvoltarea jocului încă din anul 2009, fiecare misiune va include capcane ale morții la fiecare pas, iar în cadrul acestora, vă veți mișca pe lângă sute de persoane diferite, toate active în același timp. Informații utile pentru asasinat pot fi acumulate, din câte se pare, prin simpla explorare a împrejurimilor și ascultarea conversațiilor purtate de oameni.

Din punct de vedere al complexității, jocul nu dezamăgește, fiecare hartă incluzând o suprafață mare pe care o puteți explora. De asemenea, instinctul, element întâlnit și în Hitman: Absolution, este prezent, însă poate fi dezactivat în orice moment. Hitman va fi lansat pe 11 martoe 2016.

Deus Ex: Mankind Divided

Mankind Divided va fi lansat la 15 ani de la debutul primului joc și îl va avea în centru pe același Adam Jensen. Acțiunea va avea loc într-un mediu liber, în care acțiunile fiecărui jucător vor avea un impact semnificativ asupra poveștii și asupra felului în care aceasta evoluează. Astfel, finalul ar putea fi diferit pentry fiecare persoană. Fără îndoială, avem de-a face cu unul dintre cele mai anticipate jocuri video în 2016, Deux Ex: Mankin Divided urmând a fi lansat pe 23 februarie 2016.

Cele mai anticipate jocuri video – Doom

Zvonuri referitoare la un nou Doom au existat deja de câţiva ani, dar abia anul acesta am avut parte de o confirmare din partea Bethesda şi id Software printr-un teaser. Bethesda, dezvoltatorul titlului, a făcut deja o treabă foarte bună cu noile jocuri Wolfenstein, motiv pentru care, nu prea avem de ce să ne facem griji în legătură cu viitorul Doom.

Final Fantasy XV

Cunoscuta serie va avea parte de un nou joc anul acesta, unul compatibil cu consolele din noua generația. Final Fantasy XV, la momentul lansării, va fi rezultatul unui proces de dezvoltare de zece ani de zile. Un proiect extrem de ambițios în cadrul seriei, Final Fantasy XV va ateriza anul viitor.

Cele mai anticipate jocuri video – Battleborn

Battleborn este o fuziune dintre un first-person shooter și o mulțime de elemente dintr-un RPG, într-un stil specific benzilor desenate și cu posibilitatea de a angrena cinci jucători. Gearbox spune că aceasta este cel mai ambițios proiect creat de ei, și atunci când va fi gata de lansare, pe 3 martie 2016, va deține elemente de gameplay din alte jocuri precum DOTA 2 și LOL, fiind astfel un joc total diferit.

Street Fighter V

După cum probabil știți, Street Fighter V a fost prezentat pentru prima oară la finalul anului 2014 și va fi disponibil în mod exclusiv pe PC-uri și PlayStation 4. Înainte de ajunge la publicul larg, Capcom a promis că va exista un beta online la scară largă, cel mai mare din istoria francizei, pentru finisarea ultimelor detalii.

Cele mai anticipate jocuri video – Dark Souls 3

Spre deosebire de Bloodborne, Dark Souls 3 va fi disponibil atât pe PlayStation 4, cât și pe Xbox One și pe PC. În cadrul unui eveniment susținut în urmă cu ceva timp, Bandai Namco a anunțat că jocul va fi lansat în mod oficial în luna aprilie a anului 2016. Între timp, aceștia s-au rîzgândit și se pare că vom vedea Dark Souls 3 pe 24 martie. Până atunci, vă veți putea bucura, totuși, de expansion-ul ”The Old Hunters” pentru Bloodborne.

Mass Effect: Andromeda

Mass Effect Andromeda a fost anunțat încă din anul 2012, însă nu va apărea pe piață până anul viitor. Din câte se pare, în acest an fanii nu vor mai avea ocazia de a juca cu Comandantul Shepherd, personajul principal din titlurile precedente. La E3 în acest an a fost prezentat un scurt trailer, acțiunea fiind plasată în vestul Statelor Unite. Deși sunt șanse mari ca poveștile din cele două jocuri să nu aibă legătură, unul dintre cei implicați în producere jocului a sugerat faptul că ”ar fi o idee bună să păstrăm salvările anterioare”.

Cele mai anticipate jocuri video – Far Cry Primal

Seria Far Cry renunță la armele de foc în favoare sulițelor și a săgeților. Așa cum v-am spus în urmă cu ceva vreme, Far Cry Primal vă va transporta în epoca de piatră, într-o perioadă în care omul nu se bucura de siguranța de care se bucură în ziua de azi.

În cadrul jocului, nu vă veți lupta numai cu grupuri rivale, ci și cu animale de mari dimensiuni, iar în acest condiții, focul devine un instrument de bază, mai ales pe timp de noapte. Printre animalele cu care vă veți confrunta se numără mamuții și tigrii, iar vânătorii din grupurile rivale vor reprezenta și ei o piedică în încercarea de a reuni tribul.

Și mai interesant, prin intermediul unui videoclip publicat recent, Ubisoft ne arată că animalele pot fi îmblânzite. Cei de la Polygon au testat jocul și au putut apela la trei animale diferite în timpul luptelor. Un urs, un leopard sau un lup.

Lupii, urșii și leoparzii pot fi folosiți pentru a vâna, iar animalele prinse pot fi apoi jupuite pentru a obține resurse în plus. Din acest punct de vedere, jocul ne aduce aminte de Assassin’s Creed III. Data de lansare a jocului va fi 23 februarie 2016, acesta urmând a debuta pe PlayStation 4, Xbox One și PC.

Mirror’s Edge Catalyst

Primul joc Mirror’s Edge a avut parte de review-uri foarte bune, fiind un joc first-person care le permitea utilizatorilor să efectueze manevre de parkour. Catalyst, următorul joc al seriei, ar fi trebuit să debuteze pe 25 februarie, însă lansarea a fost amânată cu o lună. Astfel, jocul va apărea în magazine pe 24 mai.

Cele mai anticipate jocuri video – Mafia 3

După cum ne așteptam, întâmplările din Mafia 3 au loc mai aproape de zilele noastre, șa sfârșitul anilor ’60. Personajul principal este pe jumătate afro-american și a copilărit în sud, mai exact în New Orleans,

Trebuie să ținem cont de faptul că aceasta era o perioadă dificilă pentru minorități în Statele Unite. Lincoln Clay este numele celui cu care veți duce la capăt misiunile, iar din trailer se poate deduce că acesta a luptat în Vietnam, țara din Asia de Sud-Est fiind locul în care acesta și-a găsit locul, camarazii lui fiind pentru el echivalentul unei familii.