18 aug. 2015 | 21:44

Telefonul care vede lumea ca prin ochii unui om vine cu tehnologia Intel RealSense

ACTUALITATE
Telefonul care vede lumea ca prin ochii unui om vine cu tehnologia Intel RealSense

Project Tango este un proiect prin care Google vrea să extindă posibilitățile pe care ți le oferă un smartphone. Este dotat cu fel de fel de senzori, dar și cu niște camere speciale, capabile să măsoare distanța dintre obiecte și profunzimea scenei.

În cadrul Intel Developer Forum 2015, Brian Krzanich, CEO Intel, a anunțat un parteneriat cu Google pentru a aduce Project Tango un pas mai aproape de realitate. Intel a pus foarte mult accent pe tehnologia RealSense în ultima perioadă.

Aceasta constă din mai multe camere capabile să discearnă forme, dimensiuni și distanțe. E un fel de senzor Kinect mult mai compact și mult mai precis. L-am văzut implementat pe tablete, l-am văzut anunțat pentru smartphone-uri în aprilie, iar acum va fi responsabil și pentru „magia” din Project Tango, viitorul smartphone futurist al Google.

În cadrul IDF 2015, Krzanich a demonstrat cât de bine funcționează software-ul Google împreună cu tehnologia Intel RealSense. Un reprezentant al companiei a reușit, în numai câteva minute, să cartografieze o bucată bună dintr-o încăpere. Mai mult, la finalul demonstrației, s-a exemplificat opțiunea de a arăta care a fost poziția smartphone-ului pe toată durata scanării.

Cu Project Tango va fi foarte ușor să îți dai seama dacă o canapea va încăpea sau nu pe peretele de lângă ușă, sau dacă cartografiezi întreaga cameră, să vezi dacă pereții ar arăta mai bine pe roșu sau pe verde.

Nu se știe, deocamdată, când Project Tango va ajunge pe piață sau dacă va fi un gadget ce va putea fi cumpărat de toată lumea sau numai de membrii anumitor industrii, dar cu siguranță este mai aproape de realitate mulțumită parteneriatului cu Intel.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64