27 aug. 2015 | 14:48

Telefoanele Lenovo nu vor mai exista, trăiască telefoanele Motorola

ACTUALITATE
Telefoanele Lenovo nu vor mai exista, trăiască telefoanele Motorola

După ce Lenovo a preluat Motorola de la Google, a promis că brandul Motorola nu va dispărea și că vor exista pe piață atât terminale Lenovo cât și Moto. S-ar părea că planul chinezilor cu subsidiara era mult mai mare.

Au trecut numai două luni de când Chen Xudong a preluat frâiele diviziei Lenovo Mobile și deciziile importante nu întârzie să apară. Cel mai important anunț a fost făcut de curând și face referire la strategia Lenovo pe piața telefoanelor mobile.

Rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an au fost mult sub așteptările chinezilor, iar vânzările de telefoane au strălucit numai sub sigla Motorola.

Astfel, Xudong a anunțat că s-a luat decizia de a dizolva complet departamentul Lenovo Mobile și de a păstra numai Motorola. Asta înseamnă că, din momentul în care decizia va intra în vigoare, Lenovo va produce numai smartphone-uri Motorola.

Cu toate că Lenovo este cel mai mare producător de PC-uri, într-o lume în care ecranul smartphone-ului este cel pe care îl privim cel mai des, acest titlu contează prea puțin. Cu toate că modelele din gama Vibe au adunat review-uri pozitive, nu au reușit să îi convingă pe cumpărători să investească într-un brand chinezesc. Pe cealaltă parte, Motorola, compania care a ”reînviat” sub tutela Google, are un nume puternic, asociat cu o calitate foarte mare.

Totuși Lenovo mai are o subsidiară care face telefoane. Se numește ZUK și are rolul de a copia modelul de afaceri al Xiaomi, iar produsele sale sunt destinate special pieței chineze. ZUK a lansat, săptămâna trecută, primul său smartphone, numit ZUK Z1.