07 mai 2015 | 16:35

Swatch promite să revoluționeze ceasul inteligent: autonomie de șase luni

ACTUALITATE
Swatch promite să revoluționeze ceasul inteligent: autonomie de șase luni

Apple Watch a creat suficientă vâlvă după lansare ca să garanteze faptul că piața smartwatch-urilor are un viitor, dar ceasurile inteligente existente au, cu câteva excepții, o mare problemă: autonomia. Swatch vrea să rezolve asta. 

Compania de ceasuri Swatch este cunoscută la nivel global pentru ceasuri ieftine și bune. Totuși, până acum, nimeni nu privea Swatch ca pe un potențial competitor pe piața smartwatch-urilor.

Având în vedere că mai multe companii de ceasuri tradiționale – printre care și Tag Heuer – nu ar trebui să ne mire interesul Swatch față de ceasurile inteligente. Ce ar trebui să ne mire este, totuși, promisiunea pe care o face compania.

Nick Hayek, CEO al grupului, spune că se lucrează intens la ”o baterie revoluționară” care va fi implementată într-o gamă de smartwatch-uri ce vor ajunge pe piață în 2016.

Acea baterie va fi responsabilă, mai spune Hayek, pentru o autonomie de șase luni. Apple Watch abia dacă rezistă o zi, ceasurile cu Android Wear la fel, iar Pebble se duce la 3-4 zile de folosire. Singurul ceas inteligent căruia îi poți uita încărcatorul acasă dacă ești plecat într-o excursie este Vector Watch, ceasul gândit de români, al cărei baterie ține 30 de zile.

Totuși, autonomia de șase luni ar putea determina un număr considerabil de oameni să aleagă un ceas Swatch. Compania a mai lansat un gadget purtabil în urmă cu ceva timp, numit Touch Zero One (foto sus), dar este un dispozitiv de nișă, fiind creat special pentru jucătorii de volei.