09 sept. 2015 | 13:40

Noua Toyota Prius arată mai ciudat decât ar fi trebuit

ENTERTAINMENT
Noua Toyota Prius arată mai ciudat decât ar fi trebuit

Cu toate că Toyota Prius nu a arătat niciodată ca o mașină obișnuită, lansarea ultimului model ne face să credem că japonezii au dublat gramajul de ciudățenie.

Ce-a de-a patra generație a modelului Prius, mașina care a făcut conceptul de „hibrid” cunoscut în întreaga lume, arată cel puțin bizar. Oficialii japonezi ne explică de ce: „Nu mai este vorba doar de o mașină economică”.  Toyota își schimbă orientarea către design și tehnologie, incluzând funcții care au rolul să sporească siguranța, precum evitarea pietonilor sau o opțiune care controlează automat mașina, chiar și la viteze destul de mari.

Cei de la The Verge au criticat noul Prius pentru că arată ca fratele său mai prietenos cu natura, modelul Mirai, care funcționează pe bază de hidrogen. Acest model are deja un aspect foarte futurist, pe lângă faptul că este o mașină foarte economică, așa că pentru Prius s-ar fi putut opta pentru un design care să se încadreze mai plăcut în peisajul urban. Chiar dacă formele caroseriei nu sunt cu mult schimbate, faptul că au făcut-o mai „atletică” o face să arate ca un pantof sport pe care nu-ți dorești neapărat să îl conduci.

Fiind un hibrid, Toyota Prius se folosește atât de benzină, cât și de electricitate pentru  a se pune în mișcare. Acest lucru i-a adus mașinii o mare popularitate pe vremea când s-a lansat, iar vedete importante, precum Miley Cyrus sau Leonardo DiCaprio au fost mândrii posesori ai acestei mașini. Totuși, această admirație nu se mai aplică și în ziua de azi, având în vedere că acum poți fi chiar mai prietenos cu natura și poți avea o mașină complet electrică, sau una care să funcționeze pe bază de hidrogen.

Avantajul Toyotei Prius este că are un preț mult mai redus decât fratele Mirai, sau mașina electrică a celor de la Tesla, noua preferată a vedetelor. Așadar, dacă vreți o mașină cu un aspect ciudățel, dar care îți protejează portofelul atunci când ajungi prin benzinărie, poți aștepta până anul viitor ca să-ți cumperi noul model Prius.