Apple Watch – lansare oficială. Versiunea din aur costă mai mult decât o mașină
Lansarea Apple Watch are loc în această seară, începând de la ora 21.00. Veți putea urmări lansarea Apple Watch, în format live text, aici. Până atunci, să vedem ce va aduce nou ceasul inteligent creat de Apple.
LIVE TEXT
18.55 Evenimentul de lansare este pe cale să înceapă
19.00 – Muzica s-a oprit, evenimentul de lansare este pe cale să înceapă.
Apple se laudă cu succesul pe care l-a avut pe piața din China. 2014 a fost primul an în care compania a fost prezentă oficial pe această piață, iar rezultatele financiare au fost extraordinare.
19.03 – Tim Cook a pășit pe scenă.
Se vorbește despre un nou magazin deschis în Westlake, China. ”Este locul perfect pentru a experimenta produsele noastre”.
”Avem 21 de magazine deschise până acum în China”, se laudă Cook.
19.05 Se vorbește despre Apple TV. ”Unul dintre canalele pe care îmi place să le urmăresc dimineața este HBO”.
Vești importante, aparent, chiar de la CEO-ul HBO. ”Adorăm produsele Apple”, a declarat Richard Pepler.
HBO Now va fi disponibil pe Apple TV fără nevoia unui abonament de cablu, anunță Pepler. Costul abonamentului la serviciul HBO Now este de 15 dolari. Prețul pentru Apple TV a scăzut la 69 de dolari.
19.12 Tim Cook vorbește despre vânzări. ”Recent am reușit să vindem peste 700 de milioane de smartphone-uri”
iPhone este cel mai bine vândut smartphone din lume, iar rata de satisfacție pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus este de 99%.
”Apple Pay a început cu 6 bănci, acum avem partneriate cu peste 2.500 de bănci. ”
Se discută despre Car Play, sistemul pentru automobile, despre HomeKit, și Apple Health. Toate aceste funcționalități ar putea fi integrate pe Apple Watch.
19.17 ”Impactul Health este mai mare decât ne așteptam să fie. Poate avea un impact major asupra cercetărilor din domeniul medicinei”, a declarat Tim Cook. ”Una dintre problemele pe care le au cercetătorii din domeniul medical este faptul că nu găsesc voluntari. Mai mult, ei au acces la anumite bucăți de date, nu la o serie constantă de informații”, a declarat Jeff Williams, vicepreședinte de operațiuni în cadrul Apple.
Acesta a anunțat lansarea ResearchKit, un serviciu care se va folosi de datele celor câteva sute de milioane de utilizatori pentru a îmbunătăți modul în care sunt diagnosticați și tratați pacienții. Pentru a dezvolta serviciul, Apple a colaborat cu Stanford, Penn Medicine, Weill Cornell, Michael J Fox Foundation.
De exemplu, o aplicație numită mPower ar putea diagnostica persoanele care suferă de Parkinson prin numai câteva atingeri ale ecranului.
Există și o aplicație care îi ajută pe utilizatorii cu astm, dar și una creată special pentru cei cu boli cardiovasculare.
iPhone-ul tocmai s-a transformat într-un doctor de buzunar.
Apple nu va avea acces la toate datele și numai persoanele care își doresc ca informațiile lor să fie folosite în scopuri de cercetare vor fi incluse în programul Research Kit.
Cercetătorii intervievați de Apple pentru realizarea unui clip de promovare spun că ResearchKit ar putea să schimbe industria.
ResearchKit este un sistem open source – asta înseamnă că oricine vrea poate contribui la îmbunătățirea codului sursă și a sistemului și poate implementa serviciul în aplicații terțe.
19.29 Tim Cook a urcat din nou pe scenă și reia discuția despre iPhone. Nicio vorbă despre Apple Watch deocamdată.
Vor fi prezentate noile MacBook-uri. Mac-urile au crescut cu 20% în vânzări, în timp ce piața laptopurilor s-a depreciat cu 2%. ”Ne-am provocat să reinventăm laptopurile și ne-a ieșit.”
Este prezentat un nou MacBook Air. Este incredibil de subțire din primele imagini. Marginea care înconjoară ecranul a fost redusă considerabil.
Noile Mac-uri vor fi disponibile într-o gamă mai largă de culori.
Se cheamă numai MacBook, nu MacBook Air, cântărește 900 grame și are o grosime de numai 13.1 mm. Este cu 24% mai subțire față de generația anterioară.
Trackpad-ul a fost mărit considerabil.
Tastatura a fost schimbată, fiind introdus un nou mecanism care ar trebui să facă tastarea mult mai ușoară.
În plus, fiecare tastă este iluminată individual cu un sistem special de LED-uri.
Zvonurile s-au adeverit până acum. MacBook are un display de 12 inch cu rezoluție 2304×1440. Display-ul consumă cu 30% mai puțină energie față de cel de pe modelul interior. Autonomia ar trebui să fie îmbunătățită considerabil, având în vedere și noile procesoare mai eficiente din punct de vedere energetic.
Trackpadul nu numai că este mai mare, dar este dotat cu o serie de senzori care ar trebui să ofere o precizie mai mare. De asemenea, acesta poate face diferența între o atingere ușoară, un click și o apăsare puternică și au fost create noi acțiuni pentru gestul din urmă.
Apăsarea puternică oferă informații contextuale în anumite situații sau, de exemplu, îi permite utilizatorului să introducă o întâlnire în calendar prin efectuarea gestului peste bara de oră/dată.
Sensibilitatea poate fi reglată, lucru care ar putea fi o problemă pentru majoritatea utilizatorilor de Mac, care își iubesc trackpadurile pentru că sunt simple și perfecte (citat de la un fan Apple care stă lângă mine).
19.43 Noile MackBook-uri rulează pe platforma Intel Core M. Aceasta nu a reușit să uimească pe nimeni până acum și chiar s-a dovedit unul dintre punctele minus ale Ultrabook-ului Lenovo Yoga 3. Performanța lasă de dorit, dar rămâne de văzut ce au reușit să facă cei de la Apple cu acest procesor.
Autonomia ar trebuie să fie în jur de 9 ore cu folosire pe rețeaua Wireless.
Noile MacBook-uri vin cu un singur port, un USB-C, reversibil, care va putea fi folosit universal, atât de post de port de încărcare, cât și video. Vor fi disponibile în trei culori: argintiu, space grey, auriu.
Prețul pentru versiunea de bază începe de la 1.299 de dolari, cu SSD de 256GB și procesor de 1,1Ghz . Va fi disponibil de la data de 10 aprilie, alături de versiunea cu procesor de 1,2Ghz și SSD de 512GB.
19.52 În sfârșit se vorbește despre Apple Watch.
”Este cel mai avansat ceas creat vreodată”. Se laudă iar cu capacitatea Apple Watch de a afișa timpul.
Sunt date detalii pe care toată lumea le știa până acum: versiuni de culoare, diverse mărimi, diverse materiale. (Le găsiți mai jos).
Poți primi apeluri și poți citi mailuri. Până acum nimic neașteptat.
Se vorbește despre monitorizarea activităților fizice foarte mult.
Apple Watch poate afișa toate notificările afișate și pe iPhone. Se poate interacționa cu Siri, pot fi văzute fotografii. Tot ce poate face orice smartwatch deja existent pe piață.
Funcționalitățile Apple Watch sunt deja disponibile pe Android Wear. Cea mai interesantă funcționalitate este Apple Pay. Cu o dublă atingere alegi cardul cu care ai vrea să plătești după care atingi mâna de terminal.
Aplicațiile de pe Apple Watch par mai bine gândite decât cele de Android. Feed-ul de Instagram poate fi văzut cu ușurință pe Apple Watch și există buton de like.
Partea interesantă este că Apple Watch va comunica cu iPhone-urile și prin WiFi, nu numai prin Bluetooth. Asta înseamnă că nu trebuie să fii în apropiere de telefon pentru a prelua apelurile de la distanță.
Aplicația Uber este și ea disponibilă pentru Apple Watch. Pare foarte simplu să chemi o mașină.
Ceasul poate fi folosit pe post de boarding pass la aeroport, dar și pe post de cheie în unele hoteluri. Acesta este ceva cu adevărat util.
Răspunsurile pot fi trimise ori sub formă de text, ori sub formă audio. Este o opțiune bună, pentru că sistemele de gen ”speech to text” nu sunt foarte exacte, iar înregistrarea păstrează mesajul clar.
Poți chiar să deschizi sau să închizi ușa de la garaj cu ajutorul unei aplicații.
În anul în care Samsung a renunțat la briz-brizuri, Apple a lansat un cuțit elvețian.
Bateria ar trebui să reziste de dimineață până seara, în contextul unei folosiri medii.
Apple Watch Sport, versiunea cea mai ieftină, este făcută din aluminiu. Dar este vorba despre un aliaj nou, cu 60% mai rezistent decât aluminiumul clasic. Ceasul e acoperit de un strat rezistent la zgârieturi.
Apple Watch Sport costă 349 dolari pentru versiunea de 38mm și 399 dolari pentru versiunea de 42mm, adică mai mare.
Apple Watch, versiunea intermediară, este din oțel. Dar, la fel ca în cazul Watch Sport, nu este vorba de orice fel de oțel. Evident că e un oțel special care te umple de sentimente speciale, dar care te costă special o căruță de bani.
Prețul pentru Apple Watch din oțel, de 38mm, începe de la 549 de dolari și poate ajunge până la 1.049 de dolari, în funcție de cureaua aleasă. Versiunea cu mărime de 42mm începe de la 599 dolari și ajunge la 1.099 de dolari.
Apple Watch Edition costă mai mult decât un Logan – începe de la 10.000 de dolari.
Precomenzile încep pe 10 aprilie și va fi disponibil în magazine începând cu data de 24 aprilie.
–
Lansarea Apple Watch va avea loc în cadrul unui eveniment special, în San Francisco, iar compania va mai prezenta, cel mai probabil, un nou MacBook, dar și sistemul de operare Apple Pay.
Ceasul inteligent al companiei din Cupertino a fost prezentat inițial odată cu iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Totuși, atunci nu am primit foarte multe detalii despre el, și nici o dată de lansare.
Totuși, în ultimele luni am auzit o mulțime de zvonuri despre Apple Watch. Înainte să vorbim despre ele, să trecem în revistă lucrurile pe care le știm sigur despre ceasul inteligent.
Specificații Apple Watch
Chiar înainte de lansarea Apple Watch cunoaștem mare parte dintre specificațiile tehnice ale ceasului. În primul rând, trebuie menționat că acesta va veni în două mărimi (una pentru domni, alta pentru doamne) și ecranele vor fi de 38, respectiv 42mm lungime, cu rezoluții de 340×272 și 390x312px.
Rezoluția nu este mai mare decât cea găsită pe alte smartwatch-uri disponibile deja pe piață, însă display-ul va ieși în evidență mulțumită unui artificiu tehnic. Mai exact, spre deosebire de ceasurile la care trebuie să acoperi display-ul cu degetele dacă vrei să efectuezi anumite acțiuni, ceasul Apple Watch are un buton special, numit ”coroană digitală”, care permite să faci gesturi precum zoom prin rotirea lui.
În interior, smartwatch-ul va avea o memorie RAM de 512MB și un spațiu de stocare de 4 sau 8GB, la fel ca ceasurile cu Android Wear. Dacă performanța nu a fost o problemă pe aceste dispozitive, cu siguranță nu va fi nici pe ceasul Apple, având în vedere cât de optimizate sunt dispozitivele produse de companie.
Când vine vorba de design, vor fi numeroase opțiuni. După lansarea Apple Watch, utilizatorii vor putea cumpăra smartwatch-uri cu corp din aluminiu, oțel sau aur, iar curelele merg de la metal și cauciuc până la piele și aur.
Prețul Apple Watch după lansare
Când Tim Cook a prezentat noul gadget al companiei, a vorbit și despre prețuri. Astfel, am aflat că vor exista trei versiuni cu prețuri diferite, în funcție de aspect și de materialele folosite. Pe scurt, costurile pentru un astfel de dispozitiv vor fi destul de ridicate, având în vedere că versiunea de bază (corp din aluminiu, curea de cauciuc și ecran din sticlă), Watch Sport, va costa 350 de dolari.
Nu se știu prețurile pentru Watch (din aluminiu și ecran din cristal din safir), dar se estimează undeva la 500 de dolari. Varianta Watch Edition ar putea ajunge chiar și la 5.000 de dolari, dar cei de la TechCrunch vorbesc de suma de 1.200 de dolari.
Funcționalități Apple Watch
Știm ce va putea face ceasul inteligent înainte de lansare. În primul rând, este bine de știut că va funcționa numai în pereche cu un iPhone.
Ceasul va reda notificările de pe telefon și îi va ajuta pe utilizatori să-și fie mai eficienți, afișând calendarul sau emailurile. Posesorii vor putea să răspundă la mesaje prin comenzi vocale și vor avea acces la un număr mare de aplicații.
Totuși, partea cea mai interesantă este cea de monitorizare a activității fizice, cu care reprezentanții s-au mândrit în timpul evenimentului de prezentare. Smartwatch-ul este dotat cu un monitor de ritm cardiac, dar și cu senzori de mișcare. Cu ajutorul unui software special, Apple promite să ofere cele mai complete și mai corecte date privind activitatea fizică.
Autonomie Apple Watch
Autonomia este cel mai dezbătut aspect înainte de lansarea Apple Watch. Au apărut o mulțime de zvonuri care i-au dezamăgit pe utilizatori, având în vedere că cea mai mare problemă a ceasurilor inteligente este faptul că trebuie încărcate, la fel ca și smartphone-urile, zilnic.
Apple Watch nu va fi o revoluție în acest sens. Cu o utilizare intensă, ceasul ar trebui să reziste numai câteva ore, pe câd o folosire moderată i-ar asigura maximum două zile de funcționare, la fel ca și în cazul LG G Watch R.
Urmăriți live lansarea Apple Watch
Dacă aveți un MacBook, un iPad sau un iPhone, veți putea urmări în direct, aici, evenimentul de lansare a ceasului inteligent. Dacă nu sunteți posesori de iDevice-uri, puteți urmări Playtech.ro. În acest articol vom începe, la ora 20.45, să transmitem evenimentul în format live text. Dacă aveți păreri privind ceasul Apple, vă invităm să le împărtășiți cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos.