28 ian. 2015 | 11:10

isoHunt încurajează pirateria cu premii de 100.000 de dolari

ACTUALITATE
isoHunt încurajează pirateria cu premii de 100.000 de dolari

Cei de la , echipa din spatele Old Pirate Bay, au anunţat că vor investi 100.000 de dolari pentru dezvoltarea popularului site de torrent.

După ce la sfârşitul anului trecut a fost închis originalul , nu a durat mult până când pe internet a apărut un amalgam de clone mai mult sau mai puţin valide. Printre acestea se numără şi ThePirateBay.cr sau TheOldPirateBay.com.

În teorie, de la 1 februarie, originalul ThePirateBay.org ar putea reintra în activitate. Pentru că s-a investit deja destul de mult timp şi, probabil, bani în TheOldPirateBay.com, cei de la isoHunt, care s-au aflat în spatele proiectului, refuză să-l lase să moară. Pentru ca această iniţiativă să funcţioneze, s-au decis să investească în el nu mai puţin de 100.000 de dolari. Respectiva sumă va fi împărţită sub formă de premii pentru cei mai activi uploaderi, dar o parte va fi investită şi într-o infrastructură mai performantă a site-ului.

Partea cea mai interesantă a acestui anunţ este că, pe lângă faptul că se va investi în dezvoltarea şi moderarea conţinutului de pe The Old Pirate Bay, întregul website nu va mai fi doar un banal agregator de fişiere torrent. Astfel, cei care doresc să întreprindă astfel de activităţi, pot urca propriile torrente pe site şi, cu un pic noroc, pot fi plătiţi pentru respectivul gest.

Investiţiile în valoare de 100.000 de dolari vor fi făcute începând cu data 1 februarie 2015, adică în câteva zile, exact când originalul The Pirate Bay ar trebui să revină în activitate. ,,Cu scopul amplificării procesului, anunţăm o mişcare fără precedent! Ideea din spatele acestui mesaj este de a împuternici membrii comunităţii să creeze OldPirateBay.org exact aşa cum îl văd ei. Iar noi suntem gata să răsplătim pe parcurs cei mai activi participanţi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele