Google are un nou telefon modular Project Ara. Ce planuri are pentru 2015 [VIDEO]
În cea mai recentă conferinţă a celor de la Google pe tema smartphone-ului modular, Project Ara s-a apropiat şi mai mult de realitate.
Momentan, ideea unui smartphone modular continuă să fie un vis frumos. Cei de la Google însă sunt foarte aproape de a transforma acel vis într-un produs de serie pe care îl personalizaţi după propriul buget şi propriile preferinţe. În vara acestui an va fi implementat, de exemplu, la scară largă, sub forma unui program pilot în Puerto Rico.
În cadrul conferinţei, Google a prezentat, printre altele, cel mai recent prototip pentru telefonul modular. Acesta poartă numele de Spiral 2 şi pare foarte apropiat ca design şi funcţionalitate de un produs comercial. Mai mult decât atât, Paul Eremenko, directorul de proiect, a şi ţinut să menţioneze că ceea ce vedeţi în imaginea de mai sus este foarte similar cu ceea ce va exista pe rafturile magazinelor.
În continuare nu avem o dată precisă de achiziţie, dar lucrurile încep să fie din ce în ce mai optimiste. Sistemul de prindere al modulelor prin electro-magneţi este acum introdus pe endoschelet şi pare foarte rezistent. Nu suportă încă 4G/LTE, dar vorbim totuşi deja de prima iteraţie a acestui produs cu conectivitate 3G. Pentru un semnal sporit a fost creată o interfaţă specială analog RF care vă permite să ataşaţi mai multe module cu rol de antenă. Pentru a amplifica ideea de personalizare a aparatului, modulele pot fi colorate cu imagini de înaltă rezoluţie imprimate pe o suprafaţă de policarbonat.
La ultimul inventar, Google a creat deja 11 module individual ca funcţionalitate pentru acest telefon. În acest caz particular, 10 dintre acele 11 sunt integrate defalcat pe telefonul din imaginile alăturate, opt pe partea din spate a aparatului şi alte două pe partea din faţă. Deşi mai sunt multe particularităţi ce pot fi îmbunătăţite, există deja un element care m-a încântat enorm. Puteţi avea mai multe baterii în buzunar şi le puteţi înlocui fără să închideţi aparatul.
Aveţi timp 30 de secunde pentru această operaţiune şi, cu un pic de noroc, în produsul final veţi avea unul sau două minute. De asemenea, la momentul actual, 20% din puterea acumulatorului este folosită pentru ţinerea componentelor ataşate unele de altele. Ar fi ideal ca această valoare să fie mai aproape de 10% sau chiar mai puţin.