12 ian. 2015 | 15:21

Google Translate va detecta automat limba vorbită și o va traduce în format scris

ACTUALITATE
Google Translate va detecta automat limba vorbită și o va traduce în format scris

Google ține pasul cu Skype și va lansa un update pentru Google Translate care va permite recunoașterea automată a limbii vorbite și traducerea cuvintelor.

Google Translate este probabil cea mai populară aplicație pentru traduceri. Dar în luna decembrie a anului trecut, Skype a primit un update care i-a permis să ia fața aplicației produse de compania din Mountain View. Conform celor de la New York Times, Google Translate va putea detecta pe viitor în mod automat limba vorbită, oferind după aceea o traducere.

Pentru moment, Google Translate nu poate detecta limbile vorbite în mod automat, însă are capacitatea de transforma cuvintele vorbite în text. Aplicația poate să traducă texte din aproximativ 90 de limbi diferite. Nu se știe o dată exactă a lansării, actualizarea urmând să fie livrată cel mai probabil în prima jumătate a acestui an.

Cea mai nouă actualizare pentru Skype a adăugat capacitatea de a detecta limba vorbită și de a o traduce în format scris în timpul unei conversații. Pentru moment aceasta este disponibilă doar pentru limbile engleză și spaniolă,dar pe viitor vor fi adăugate mai multe dialecte. De asemenea, sistemul nu este încă perfect, iar cuvintele detectate sunt de multe ori greșite. Odată ce numărul utilizatorilor va crește, aceste probleme vor fi cu siguranță rezolvate.