19 aug. 2015 | 08:05

Cât de bine rezistă Galaxy Note 5 când îl dai de pământ [VIDEO]

ACTUALITATE
Cât de bine rezistă Galaxy Note 5 când îl dai de pământ [VIDEO]

Pentru cei care îşi cumpără un smartphone în funcţie de gradul său de rezistenţă, a fost publicat online primul drop test cu Galaxy Note 5.

Cei de la Samsung nu s-au dezminţit şi anul acesta au lansat un nou Galaxy Note. Din diverse motive interne şi ca o manifestare a faptului că sud coreenii nu au o situaţie financiară foarte bună, Galaxy Note 5 nu doar că a fost lansat mai devreme, dar o să fie mai dificil decât de obicei să puneţi mâna pe el. Practic, nu va avea parte de o lansare oficială în Europa decât în prima parte din 2016.

Lâsând însă detaliile de fond la o parte, este foarte probabil să fiţi curioşi cât de bine rezistă la trânte noul smartphone. Din fericire, cei de la PhoneBuff vă salvează din nou de trauma realizării unor astfel de experimente acasă. Ca urmare, în clipul de mai sus puteţi vedea în detaliu gradul de anduranţă al unuia dintre cele mai frumoase phablet-uri create vreodată de Samsung. Cu o construcţie din sticlă şi metal, ţi-e mai mare dragul să-l ţii în mână.

Partea surprinzătoare a întregii ecuaţii este că Galaxy Note 5 nu este chiar cel mai sensibil din lume. La un set surprinzător de căzături, realizate într-un mediu controlat cu un aparat specializat pentru astfel de teste, noul Note nu s-a făcut ţăndări. Ca fapt divers, toate testele au fost realizate de la o înălţime de un metru, o particularitate care s-ar putea să nu se aplice foarte des în lumea reală.

Per ansamblu, concluzia este una cât se poate de simplă. Dacă veţi scăpa telefonul pe margini, vă puteţi aştepta doar la câteva zgârieturi superficiale. În cazul în care l-aţi scăpat pe parte din spate, sticla s-ar putea crăpa într-un mod destul de agresiv, chiar mai mult decât pe parte de faţă. În orice situaţie, recomandabil ar fi să investiţi într-o carcasă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele