04 iun. 2015 | 09:30

Daimler ne aduce Freightliner, camionul autonom al viitorului

ENTERTAINMENT
Daimler ne aduce Freightliner, camionul autonom al viitorului

Daimler Trucks a anunțat recent apariția primului camion complet autonom, care poate circula pe drumurile publice, legal.

Numele lui de botez este Freightliner Inspiration Truck. Camionul a fost testat vreme de 16.000 de kilometri, înainte de a fi lăsat liber pe drumurile publice.

Dacă te sperie gândul unui mastodont de multe tone care umblă „de capul lui” pe șosele, e cazul să te liniștești.

Noul Freightliner ne aduce pachetul tehnologic Highway Pilot. Pachetul oferă camionului un radar frontal, o cameră stereo și foarte multe sisteme preluate de la ultimile generații Mercedes Actros și Freightliner Cascadia.

Dacă nici sumedenia de sisteme de la bord nu te liniștește suficient, Freightliner-ul ne aduce și opțiunea de a scoate complet pilotul automat. Oricum ai da-o, le face pe toate.

După spusele oficialilor camionul lor va reduce considerabil numărul de accidente și va contribui masiv la scăderea nivelului de pouare prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Având în vedere cursa infernală dintre toți marii producători auto de a realiza vehicule capabile să funcționeze de capul lor, nu avem cu să nu le dăm tot creditul meritat celor de la Daimler.

Se pare că nu numai Tesla redefineste industria, de ce să nu ne orientăm și către acele vehicule care sunt nevoite să străbată distante lungi într-un ritm constant.

Nu știu de voi, dar sunt sigur că șoferii unor astfel de mastodonți vor întâmpina Freightliner-ul cu brațele deschise.

Avem pentru voi si o mica demonstratie a capabilitatilor celor de la Daimler, si a metodei de functionare a sistemului Highway Pilot.