14 dec. 2015 | 07:15

Cum îți menții spațiul de stocare pe OneDrive în mod gratuit

ACTUALITATE
Cum îți menții spațiul de stocare pe OneDrive în mod gratuit

La câteva săptămâni după ce a dezamăgit un amalgam de utilizatori OneDrive care au investit o avere de-a lungul anilor în serviciu, Microsoft revine parțial asupra deciziei.

Luna trecută cei de la Microsoft au anunțat că, din cauza faptului că unii utilizatori au abuzat de conturile lor OneDrive cu spațiu de stocare nelimitat, urcând colecții foarte stufoase de filme, toți utilizatorii serviciului vor avea de suferit. Astfel, spațiul de stocare nelimitat, indiferent dacă ați plătit o taxă dedicată pentru el sau a fost inclus într-un abonament la Office 365, v-a fi redus la 1TB. Complet absurdă a fost reducerea spațiului de stocare gratuit oferit utilizatorilor de OneDrive de la 15GB la 5GB.

Din fericire, după ce întreaga comunitate online de utilizatori ai serviciului și-au vociferat frustrarea pe marginea subiectului, cei de la Microsoft vă oferă o mică portiță pentru a mai profita o perioadă de vechii termeni ai serviciului. În plus, și-au cerut și scuze pentru gestul îndoielnic. ,,Ne dăm seama că anunțul respectiv a sunat ca și cum le-am reproșa clienților că ne folosesc produsul. Pentru asta ne pare foarte rău și vrem să ne cerem scuze comunității.

În altă ordine de idei, scuzele au fost însoțite de alte două anunțuri importante. Cei care au depășit limita de 1TB de spațiu folosit pe OneDrive își vor mai putea accesa toate fișierele timp de 12 luni în plus, din acest moment. Utilizatorii care foloseau gratuit serviciul OneDrive pentru a profita de cei 5GB și au depășit respectiva valoare, vor primi un abonament de un an la Office 365 Personal cu 1TB de spațiu gratuit.

Nu în ultimul rând, ,,pentru fanii noștri loiai care au promovat OneDrive de-a lungul timpului, adăugăm o ofertă pentru menținerea celor 15 de spațiu și după implementarea schimbărilor ce vor avea loc anul viitor.” Dacă sunteți utilizator gratuit de OneDrive și aveți nevoie de cei 15GB de spațiu gratuit, accesați această adresă web până la 31 ianuarie pentru a vă manifesta interesul. Printr-un singur click ați rezolvat problema.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele