20 mart. 2015 | 14:41

Cum e viața în realitate virtuală: Magic Leap ne arată ce are special tehnologia sa [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum e viața în realitate virtuală: Magic Leap ne arată ce are special tehnologia sa [VIDEO]

După ce a primit peste jumătate de miliard de dolari de la companii precum Google și Qualcomm, Magic Leap ne prezintă un videoclip care să ne facă să ne dorim nu mâine, ci acum! realitatea virtuală cu toate beneficiile sale.

Magic Leap este unul dintre acele startup-uri care speră să transforme realitatea virtuală în ceva de care să fim cuceriți în viitor. S-a remarcat anul trecut după ce a strâns 542 de milioane de dolari din partea unor mari investitori din Silicon Valley, iar acum are un videoclip interesant în care își prezintă viziunea asupra realității virtuale.

După ce Facebook a cumpărat cu două miliarde de dolari Oculus Rift, s-ar putea ca Magic Leap să facă cea mai mare rețea socială să regrete. Asta pentru că metoda lor este cu totul diferită. Patentele lor descriu ecrane care ar urma să imite traseele 3D ale razelor de lumină pe care ochii noștri le captează de la obiectele din jur. În acest fel, ochii vor percepe distanța față de un obiect la fel ca în realitate.

Tehnologia este diferită de orice poate fi găsit la momentul acesta, când cei mai mulți producători se bazează pe căști în care sunt introduse ecrane de telefon. Oculus Rift, spre exemplu, creează iluzia de imagini 3D afișând fiecărui ochi o imagine diferită. Samsung, Zeiss și chiar HTC prin parteneriatul cu Valve fac același lucru. Acum, Magic Leap, prin videoclipul „Just another day in the office at Magic Leap”, ne arată cam cum ar fi să trăim în realitatea lor virtuală.

Cât despre tehnologia Magic Leap, ecranele folosite vor avea mai multe oglinzi foarte mici, curbate, care vor primi lumină prin fibră optică. Lumina va fi reflectată în așa fel încât se va crea câmpul luminos pentru un obiect anume în spațiu. Magic Leap lucrează la o metodă de a integra realitatea augmentată cu realitatea propriu-zisă și la un ansamblu care folosește senzori cu lumină infraroșie și ultrasonici alături de camere foto pentru a detecta elemente din mediul înconjurător. Poți afla mai multe despre Magic Leap de pe „Playtech“.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele