09 iul. 2015 | 05:54

Cum a fost realizată cea mai spectaculoasă luptă din Game of Thrones? [VIDEO]

VIDEO
Cum a fost realizată cea mai spectaculoasă luptă din Game of Thrones? [VIDEO]

În ultimul a avut loc o lupta impresionantă, în episodul Hardhome. Iată cum au fost folosite atunci efectele speciale.

, deşi au la dispoziţie bugete fabuloase pentru fiecare episod, rareori abuzează de efecte speciale, o particularitate foarte apreciată de fani. Există însă şi excepţii de la regulă, iar Hardhome din ultimul sezon de GoT întruchipează o astfel de excepţie.

Dintre toate sezoanele de Game of Thrones, Hardhome s-ar putea să fi fost cea mai complexă scenă de luptă de până acum. Chiar şi lupta de la Blackwater păleşte în comparaţie cu armatele de white walkers, zombi, wildlings şi giganţi care au participat la războiul de dincolo de Zid. Deşi au existat şi multe momente filmate într-un mod autentic cu cei 400 de extra şi 50 de cascadori, Hardhome este şi o dovadă clară de efecte vizuale realizate cu măiestrie de cei de la studiourile El Ranchito. Încercând să ne ofere o altă viziune asupra volumului de efort investit în acel episod, aceleaşi studiouri au publicat online clipul de mai jos, o demontare a efectelor speciale.  Astfel ne este explicată lupta dintre un white walker şi Jon Snow sau numărul semnificativ de interacţiuni dintre gigantul Wun Wun şi alte câteva personaje.

În trecut, Kit Harrington, actorul din spatele defunctului Jon Snow a mai atras atenţia într-un interviu asupra cantităţii de efecte speciale din Hardhome, afirmând că respectiva experienţă a fost ,,diferită de orice altceva a făcut în Thrones.” A clasificat-o şi ca fiind cea mai obositoare, filmarea sa durând aproape lună. Pentru propriile scene de luptă, actorul ,,se lupta în primul rând cu un om îmbrăcat într-un costum verde, a două oară cu un personaj cu machiaj de zombi, iar a treia oară se lupta singur.

Statistic, respectiva scenă din Game of Thrones a necesitat cel mai mai mare buget folosit până acum pentru o secvenţă din serial. Ca urmare, chiar şi dacă nu sunteţi un fan al serialului, ar fi bine să o căutaţi pe YouTube, pentru a vedea despre ce este vorba.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele